Aktywne Wpisy

Afrobiker +408
źródło: 1000006924
Pobierz
lubie-sernik +69
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz

Planuje zakup mieszkania na kredyt hipoteczny. Mieszkanie jest obciazone hipoteka (kredyt we frankach - wedlug wlascicieli zostalo im okolo 90000 PLN do splaty)
Wlasciciele zobowiazali sie do splaty zadluzenia do momentu podpisania umowy kupna-sprzedazy.
W jaki sposob moge sie w umowie przedwstepnej zabezbieczyc przed mozliwymi problemami?
Nie ukrywam, ze oni chca zebym to ja na podstawie kwitu z ich banku wystapil z wnioskiem o wykreslenie hipoteki z ksiegi wieczystej, gdyz takie czynnosci trwaja kilka miesiecy, a obu stronom zalezy na czasie.
Obawiam, sie tez czy bank bedzie chcial mi dac kredyt na nieruchomosc obciazona hipoteka.
Macie jakies rady na co powinienem uwazac.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie wiem, czy to bank dłużnika nie występuje o wykreślenie z hipoteki.
@mirko_anonim: co, ale że co? Jak? Przecież nie jesteście nawet stroną w sprawie ich kredytu
Ogólnie to w momencie podpisania umowy notarialnej musi być czysta karta i to obowiązek notariusza by to sprawdzić. W umowie
Prawdę pisze @Limonene
W Twoim wypadku zostanie “pusta” hipoteka, skoro sprzedający spłaca kredyt przed transakcją, a nie pieniędzmi z transakcji. Czyli potrzebujesz zaświadczenia z banku o całkowitej spłacie. W sprawie wniosku o wykreślenie wpisu z KW zagadaj z notariuszem, skoro i tak u niego będziesz.
@assninja: xD
Napisałeś też mu że to "czerwona flaga" podczas gdy to najzwyklejsza rzecz na świecie.
@PanieAreczku: To samo pisały wykopki 10 lat temu. Poczeeeeekaj, stanieje ;)
Potrafię sobie wyobrazić, że z racji inflacji bardziej im się opłaca trzymać własne środki choćby w obligacjach, niż pchać to w kredyt (choć te fankowe to nie wiem jak się mają do złotówkowych na tym polu). Więc jak szybko wymienią swoje na wpływ ze sprzedaży to im się opłaca jednak je w ten sposób wykorzystać.
Ale żeby po prostu uważał. Jeśli jest