Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +9
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Melkovva_ +19

Planuje zakup mieszkania na kredyt hipoteczny. Mieszkanie jest obciazone hipoteka (kredyt we frankach - wedlug wlascicieli zostalo im okolo 90000 PLN do splaty)
Wlasciciele zobowiazali sie do splaty zadluzenia do momentu podpisania umowy kupna-sprzedazy.
W jaki sposob moge sie w umowie przedwstepnej zabezbieczyc przed mozliwymi problemami?
Nie ukrywam, ze oni chca zebym to ja na podstawie kwitu z ich banku wystapil z wnioskiem o wykreslenie hipoteki z ksiegi wieczystej, gdyz takie czynnosci trwaja kilka miesiecy, a obu stronom zalezy na czasie.
Obawiam, sie tez czy bank bedzie chcial mi dac kredyt na nieruchomosc obciazona hipoteka.
Macie jakies rady na co powinienem uwazac.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie wiem, czy to bank dłużnika nie występuje o wykreślenie z hipoteki.
@mirko_anonim: co, ale że co? Jak? Przecież nie jesteście nawet stroną w sprawie ich kredytu
Ogólnie to w momencie podpisania umowy notarialnej musi być czysta karta i to obowiązek notariusza by to sprawdzić. W umowie
Prawdę pisze @Limonene
W Twoim wypadku zostanie “pusta” hipoteka, skoro sprzedający spłaca kredyt przed transakcją, a nie pieniędzmi z transakcji. Czyli potrzebujesz zaświadczenia z banku o całkowitej spłacie. W sprawie wniosku o wykreślenie wpisu z KW zagadaj z notariuszem, skoro i tak u niego będziesz.
@assninja: xD
Napisałeś też mu że to "czerwona flaga" podczas gdy to najzwyklejsza rzecz na świecie.
@PanieAreczku: To samo pisały wykopki 10 lat temu. Poczeeeeekaj, stanieje ;)
Potrafię sobie wyobrazić, że z racji inflacji bardziej im się opłaca trzymać własne środki choćby w obligacjach, niż pchać to w kredyt (choć te fankowe to nie wiem jak się mają do złotówkowych na tym polu). Więc jak szybko wymienią swoje na wpływ ze sprzedaży to im się opłaca jednak je w ten sposób wykorzystać.
Ale żeby po prostu uważał. Jeśli jest