Aktywne Wpisy

Charlie666 +31
Czy była kiedyś bardziej przehajpowana gra? #gry
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
teddyef +828
Znowu aktualne
smarzowski przynudza. te same mordy w tych samych okolicznościach co zwykle. dałby już k---a spokój chociaż z tym jakubikiem
podejrzewam że następny film o polskich szkołach. jakubik wuefista-pijaczyna, macający uczennice. trzydzieści lat wstecz wicemistrz powiatu w rzucie oszczepem. dyplom utrwalający ten sukces trzyma na honorowym miejscu w swojej norze i pije pod ten widok, płacząc i waląc kapucyna.
izabela kuna pijaczka-polonistka, która popuszcza szpary klasowemu gangusowi. w tej roli lekko przypudrowany bartłomiej
smarzowski przynudza. te same mordy w tych samych okolicznościach co zwykle. dałby już k---a spokój chociaż z tym jakubikiem
podejrzewam że następny film o polskich szkołach. jakubik wuefista-pijaczyna, macający uczennice. trzydzieści lat wstecz wicemistrz powiatu w rzucie oszczepem. dyplom utrwalający ten sukces trzyma na honorowym miejscu w swojej norze i pije pod ten widok, płacząc i waląc kapucyna.
izabela kuna pijaczka-polonistka, która popuszcza szpary klasowemu gangusowi. w tej roli lekko przypudrowany bartłomiej

Bo rozumiem że niektórzy idą na marketing i zarządzanie po to żeby przedłużyć sobie dzieciństwo i bawić się. Często są to osoby już ustawione w rodzaju Juleczka córeczka właściciela firmy i Oskarek deweloperski. Na studiach takie osoby mogą faktycznie nawiązać sensownego kontakty zarówno zawodowe jak i towarzyskie/romantyczne
A na infie? 3.5 roku spędzone z kucami na liczeniu całek na analizie matematycznej, rysowaniu kółek i strzałek na teorii automatów i klepaniu jakichś analiz numerycznych tylko po to żeby na koniec konkurować o jedno stanowisko z 1000 innych kucy?
I znajomości z tymi innymi bezrobotnymi kucami z którymi trzeba już na studiach walczyć o bezpłatne praktyki.
No ale oni przecież będą INŻYNIERAMI.
Pracodawcy będą się o nich zabijać i brać z pocałowaniem ręki.
A realia będą takie że nawet jak dostaną się na rozmowę o pracę, to będzie ich rekrutował senior po bootcampie który wbił się do IT podczas bańki covidowej.
#studbaza #studia #programowanie #naukaprogramowania #pracait
źródło: temp_file7337558655648414565
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Ja tylko cię zacytowałem
Top 10: najpopularniejsze kierunki studiów (ogólna liczba kandydatów)
W pierwszej dziesiątce najpopularniejszych kierunków (studia stacjonarne pierwszego stopnia i jednolite studia magisterskie) znalazły się:
informatyka (43 607),
psychologia
@saji: To dotyczy nawet p---------j socjologii czy europeistyki. Więc stawiając Informatykę w gronie "jak ktoś jest zderminowany to da radę" już świadczy sporo o tym rynku.
Dlatego najlepsza jest medycyna - taka ortopedia, zarabiasz w ch... nie jest obciążająca tak psychicznie jak onkologia, do tego jeszcze Ciebie szanują.
@ViniciusZunior: Nie wiem gdzie wy pracujecie. U mnie teraz rekrutuje się tylko junior/graduate. Seniorów nie rekretujemy nie dlatego, że ich nie potrzeba, tylko na hiring freezie bardzo dużo ludzie poszło do góry robiąc miejsce na dole.
A ludzi którzy mają pojęcie/doświadczenie o AI to biorą od razu. Tak że studia dalej mają sens, jedynie muszą się
Na sieciowców i adminów juniorów nigdy nie było zapotrzebowania, jest kilka ofert na całą Polskę.
Tym bardziej teraz jak jest kryzys i powstaje mniej systemów informatycznych które trzeba utrzymywać
hurr durr, po co matematyka, przecież do programowania nie potrzeba matematyki...
no jednak potrzeba, matematyka stymuluje odpowiednie myślenie, a i nie raz musiałem coś wyliczyć, nie mówię, że całki codziennie, ale zdarzy się matma, a jak zerkniesz na gamedev to z krzesła spadniesz z ilości tej
@stepienz13posterunku:
Link: https://www.gov.pl/web/edukacja/wyniki-rekrutacji-na-studia-na-rok-akademicki-20232024-w-uczelniach-nadzorowanych-przez-ministra-edukacji-i-nauki