Aktywne Wpisy

Klimbert +23
Hej Mirki i Mirabelki. Chwalę się nowym autem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super.
Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k.
#motoryzacja #audi
źródło: audi
Pobierz
krystse +2
Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie
źródło: IMG_7564
Pobierz

Jestem kobietą po 30. Brałam przez pół roku leki na depresję, pomogły, ale hormony mi się rozlegulowały. Przytyłam przez 2 lata prawie 20kg, pomogłam sobie w tym, bo niezdrowa dieta i mniej ruchu, praktycznie zrezygnowałam z sportu. Miałam jeden zryw, ale dopadł mnie efekt jojo i doszły dodatkowe kilogramy. Podsumowując mam do zrzucenia około 30kg. Jak podejść do tego z głową? Najbardziej się boję, że zostanie mi obwisła skóra. Gdybyście mogli mi tak zwyczajnie, po koleżeńsku poradzić jak zdrowo podejść do tego by to zrzucić, byłabym wam bardzo wdzięczna. Nie chcę zrzucić tego szybko, nie na tym mi zależy, chce po prostu wrócić do sylwetki w której będę czuć się dobrze i atrakcyjnie sama ze sobą.
#dieta #odchudzanie #chudnijzwykopem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
1. Umiarkowanie ujemny deficyt kaloryczny. Nie chudnąć zbyt szybko.
2. Systematyczność.
Tyle, nic więcej nie trzeba. Opcjonalnie:
3. Jeżeli chcesz dodatkowo wyrobić fajną sylwetkę np. fajnie wyrzeźbione pośladki to dorzucasz do tego trening siłowy i
@Skyn3t69: co prawda liczy się tygodniowa podaż kaloryczna i czytałem badania które jasno pokazały to że czy jemy dziennie 5 czy jeden posiłek absolutnie nie ma wpływu na szybkość utraty masy o ile kalorie się zgadzają (co innego jakieś długotrwałe głodówki i okresy jedzenia, tu mówimy o stałym przyjmowaniu pokarmów)
Z tym że komuś początkującemu, zwyczajnie łatwiej będzie zjeść trzy-cztery małe posiłki w ciągu dnia by łagodzić
@Atreyu: mam na odwrót tj. dużo łatwiej mi nie jeść przez długie okresy niż przestać podjadać, gdy jestem w oknie żywieniowym i przekąski są na wyciągnięcie ręki. Co człowiek to inny mechanizm i nie szukałbym tutaj logiki
@Atreyu: mechanizm jest prosty jego egzekucja już niełatwa :-). Nie bez powodu efekt jojo jest tak powszechny.
https://youtube.com/playlist?list=PLyqKj7LwU2RulAjHczohbx5OyJQ8TaFM0
Były normalne porady i zaczna się już kombiowanie XDD
Opko, instaluj fitatu, jedz dużo białka (bo zapycha), ustaw limit kcal / dzień. I tyle. Nie zapomnij tylko o zdrowych tłuszczach. Pamiętaj tylko żeby nie słuchać szurów od keto, carnivore, albo innych cudów. To działa tak samo jak każda inna dieta, ale dalekodystansowo prowadzi tylko do w--------a, bo rezygnacja z węgli to również rezygnacja ze
@AVOIDME: where problem? Na redukcji suchy twaróg smakuje lepiej niż kolacja w wykwintnej restauracji w normalnych warunkach xD.