Wpis z mikrobloga

Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie to denerwuje bo utrudnia parkowanie.

#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #rower #prawo
krystse - Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obo...

źródło: IMG_7564

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krystse: Koła ma na pewno na szybkozłączkę - zabierz sobie chociaż przednie i gdzieś schowaj... Pewnie właściciel szybko się znajdzie. A jak nie, to ja by ciął...
  • Odpowiedz
@krystse: można bez szlifierką kątową to ogarnąć. Moje zabezpieczenie szlifierką zeszło w 10 sekund.
To, nawet jak jest solidniejsze od mojego zejdzie w pół minuty MAX.
  • Odpowiedz
@krystse: przetnij blokadę i w-------l rower gdzieś pod drzwi na klatkę.
To trzeba mieć tupet aby coś takiego zrobić jak wbić do kogoś na miejsce i przypinać sobie rower. nie do pomyślenia.

Drugi raz tak zrobi to druga blokadę przetnij itd, w końcu się oduczy.
  • Odpowiedz
@krystse: zabezpieczenie jest mocne ale rama nie i zwykły brzeszczot da radę, zostaw zabezpieczenie a rower na śmietnik(taki gdzie żul zabierze na złom) bo w końcu to śmieć na prywatnej posesji.
I daj znać jak się skończyło
  • Odpowiedz
  • 1
@adrninistrator: napisz kartkę i zostaw na rowerze.

Kartka już była, nawet widać na zdjęciu, ktoś po miesiącu zdjął ją z rowera i ma to gdzieś. Zostawię drugą z wezwaniem że jak nie zabierze w ciągu tygodnia to będę ciął zabezpieczenie, a rower wyprowadzę na zewnątrz.

@mar-kar-583 boję się trochę ciąć czy niszczyć rower żeby nie zostać posądzonym o zniszczenie mienia. Prawo w Polsce jest
krystse - @adrninistrator: napisz kartkę i zostaw na rowerze.

Kartka już była, nawet...

źródło: IMG_7563

Pobierz
  • Odpowiedz
@Persil_w_gelu: uszkodzenie mienia 200 zl vs X tysiecy. Slaba zemsta.

Miejsca postojowe sa dwa, wiec i na ktorym sie mscic?

Przechodzilem to z miejscem postojowym i skodziarzem namietnie parkujacym na nim. kartki, prsby, telefony nie pomagaly. W koncu przebite 4 opony pomogly. Poki co od 3 lat zemsty brak.
  • Odpowiedz