Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

Patrzcie jaki ze mnie Nostradamus xD Ledwie napisałem posta o tym jak was wyzyskują na śmieciówce B2B a tu kolejna aferka i brak wypłat xD

Napisałbym zwolnienia ale... przecież ludzie na B2B nie mają żadnych praw bo nie są pracownikami tylko kontraktorami ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Po prostu z dnia na dzień ich się poinformowało że nie dostaną kasy.

Zapisy w umowie na b2b przecież ich chronią!!! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: PPBIT

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mathas: póki co to nasz rząd chce im obniżać podatki...

Im szybciej to się wszystko zawali tym lepiej, z jednej strony mamy kupowanie głosów tych którzy zdecydowali że nie chce im się pracować, z drugiej kupowanie głosów tych którzy uznali że chcą obchodzić system podatkowy.
Wszystko kosztem szarego człowieka który jest na tyle głupi, że utrzymuje ten karton z gówna pracując na UOP i chcący korzystać z takich wynalazków jak
  • Odpowiedz
@Mathas: wyobraźcie sobie jakby każdemu CRUDiarzowi kazali płacić zaległe podatki za 5 lat

średnia 20 000 netto = płacą 12% PIT = 2400
powinni płacić 32% = 6400
Brakuje 20% = 4000zł

300 000 CRUDiarzy na B2B * 12m * 5l * 4000zł = 72 mld zaległego PITu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°
  • Odpowiedz
Zgniłem. No to muszę przeprosić za niewierzenie w historie o b2b chyba.
Bardziej jednak zgniłem bo w poście na FB wypisane same najgorsze smrody, na których w żołądku coś ściska.
Sii, Avenga, Astek, Billenium, każda z tych kontraktorni ściska mnie na wymioty.
Właściwie jest jakaś szanowana kontraktornia? Jedyna jaka mi przychodzi do łba od biedy to 7N.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Tacy kontraktorzy srają pod siebie, taka prawda. Kto ma łeb na karku sam podpisuje umowę z firmą b2b. Kontraktornie tego typu to najgorszy rodzaj pijawki. Jeśli ktoś narzeka na czynszojada, to chociaż ten oferuje wyzysk ale i mieszkanie do życia. Za to kontraktornia bierze srogie melony od każdego łba i nie robi nic. Ponoć w wielu kontraktorniach trzeba sobie samemu opłacać integracje i imprezy firmowe i nawet te robione
  • Odpowiedz
Rząd powinien się wziąć za te gównokontrakty B2B - przecież to obchodzenie prawa pracy jak w jakimś Bantustanie

@BlackpillMonster: Tak i robi to masa innych dobrze i niedobrze płatnych zawodów. Specjalnie takie luki zostawiają by było miejsce na "optymizacje" podatkowe. Czy z tym skończą? Myślę że tak bo to rzeczywiście bardzo duże straty dla budżetu państwa.
  • Odpowiedz