Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +50
Pięknie absolwenci zawodówek z powiatowych zaczynają miażdżyć wielkich wykształconych z miast wojewódzkich.
Andżelika wyciąga ze swojego własnego salonu beauty 15k za robienie przy paznokciach i plotkowanie z koleżankami, które z osiedla zna od podstawówki. Mąż glazurnik z fachem w ręku rozkręcił własną firmę i terminy ma na kilka miesięcy do przodu. Przychodzi sobota i razem z teściem sami budują dom na tanio kupionej działce. Bez stresu, same sukcesy, dziecko "wpadka" już idzie do
Andżelika wyciąga ze swojego własnego salonu beauty 15k za robienie przy paznokciach i plotkowanie z koleżankami, które z osiedla zna od podstawówki. Mąż glazurnik z fachem w ręku rozkręcił własną firmę i terminy ma na kilka miesięcy do przodu. Przychodzi sobota i razem z teściem sami budują dom na tanio kupionej działce. Bez stresu, same sukcesy, dziecko "wpadka" już idzie do

Krupier +87
Sprzątam narzędziownię po dziadku, któremu się zmarło, a żona sprzedała działkę. Facet widać, że był złota rączka, wszystko robił sam, każdy przedmiot szanował i chyba nic nie wyrzucał w myśl zasady "kiedyś się przyda".
Jak ktoś ciekawy co znalazłem to wrzucam foty. Na zdjęciu narzędziownia już po wstępnych porządkach tak że tego. XD
W sumie dziwne uczucie tak po kimś ogarniać. Człowiek zaczyna mieć rozkminy, że w sumie z moimi rzeczami będzie
Jak ktoś ciekawy co znalazłem to wrzucam foty. Na zdjęciu narzędziownia już po wstępnych porządkach tak że tego. XD
W sumie dziwne uczucie tak po kimś ogarniać. Człowiek zaczyna mieć rozkminy, że w sumie z moimi rzeczami będzie
źródło: 1000003433
Pobierz

Doradzcie starsi stazem co warto zrobic w mojej sytuacji. Mam 22lata i stabilna prace z zarobkami 13k netto miesiecznie i ok 200k osczednosci. Mysle czy nie kupic sobie jakiegos sportowego samochodu za gotowke, zeby miec cos od tego zycia i miec motywacje zeby zarabiac jeszcze wiecej. Nieruchomosci sa teraz tak abstrakcyjnie drogie jak i te kredyty, ze raczej chyba i tak na to lepiej nie przeznaczac teraz pieniedzy. Kiedys w koncu banka musi chyba peknac , wiec do tego czasu spokojnie uzbieram wymagane pieniadze zeby wtedy moc cos kupic. Tez mam zamiar sprobowac w przyszlym roku wejsc na zarobki rzedu 20-25k jak sie uda, wiec kredytu lepiej nie miec wtedy na glowie jak chce podejmowac ryzyko ze zmiana pracy. Co byscie zrobili na moim miejscu? Kupili fajny samochod poki czlowiek mlody czy nie. Tez jak pozbede sie tej gotowki to rocznie strace ok 10k netto pasywnego dochodu z kont oszczednosciowych.
Nie moge dodac ankiety wiec swoje opcje przedstawie tu:
1. Kupic sportowe auto za 150-200k
2. Kupic mieszkanie w miescie wojewodzkim za 400k z czego 200k kredytu
3. Trzymac hajs na lokatach 7%
4. Inne
#motoryzacja #samochody #nieruchomosci #mirkoporady #pracbaza #zycie #niebieskiepaski #zarabianie #oszczednosci #inwestowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
źródło: e84
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: temp_file8448990404445342492
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: razzor91
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
Może się wkrótce zdarzyć jakiś czarny scenariusz typu: unia zakaże samochodów, powstaną trackery GPS mierzące prędkość, wejdą p------e normy euro; dlatego jestem zdania żeby cieszyć się fajną furą TERAZ.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
-200k wystarczy na fajne "usportowione" auto ale nie auto sportowe.
-Sportowe auta Ci nie