Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Regeneracja kolan.

Mam 31 lat i powoli ciało zaczyna się sypać. Głównie kości i stawy. Dzisiaj chciałbym podpytać Was o wsparcie regeneracji kolan. We wtorek robiłem lekki trening nóg (ciężkiego nie mogę robić, gdyż mam problemy z prawą nogą po złamaniu kości), wszystkie ćwiczenia ze średnim ciężarem, powoli, nacisk na technikę, wszystko na maszynach. Jakież było moje zdziwienie, gdy następnego dnia poczułem niestabilność w lewym kolanie i chrupanie z jego lewej strony. Minął prawie tydzień i zaczynam się martwić, gdyż to nie ustaje. Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo operacja kolana to będzie tragedia. Co ciekawe to lewe kolano było w dobrej formie, a w gorszej było prawe kolano, bo to prawą nogę złamałem i tam kolano musi od tego czasu przenosić większe obciążenia.

Zastanawiam się czy mogę skorzystać z jakiś zabiegów wspierających regenerację kolana? Przykładowo (rzucam kompletnie z czapy pomysł) kilka zabiegów krioterapi. Albo jakieś zastrzyki? Ktoś ma doświadczenie z problemami z kolanami i jak sobie z nimi radził?

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #zdrowie #medycyna

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie można potwierdzić, ani też nie można zaprzeczyć działaniom kwasów, czy osocza. Skierowanie na MRI kolana, wizyta u ortopedy. Jak coś wyjdzie, to artroskopia i dalsze leczenie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest dokładnie odwrotnie - strona po kontuzji jest podświadomie przez ciało odciążana i to właśnie lewe kolano dostawało bardziej w p***e. Na samą regenerację kolan, to w zasadzie nie ma nic, co dawałoby zauważalne efekty. Wszystkie suplementy, czy nawet bardziej zaawansowane terapie służą raczej jako swoista konserwacja.
Innymi słowy - wybierz się do ogarniętego fizjoterapeuty, który sprawdzi wszystko dosłownie od stóp do głów, zbada poprawność mechaniki Twojego ciała i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 31 lata to nie wiek który może być bezpośrednią przyczyną bólu kolan, bez przesady ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam już spore doświadczenie z kolanami, zarówno swoimi jak i u podopiecznych/klientów.
To co mogę doradzić to poszukaj na miejscu eksperta który popatrzy na to całościowo i poszuka przyczyny problemu. Może być ich sporo, ale może jest to kwestia wskazania odpowiednich ćwiczeń, metodyki treningu i ogarnięcia tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
niewzruszony-badacz-28:

Mam 31 lat i powoli ciało zaczyna się sypać.

Trochę za wcześnie. Ty się lepiej idź przebadań, żeby się nie okazalo, że to tylko początek czegoś poważniejszego.
  • Odpowiedz