Wpis z mikrobloga

Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie przez pasy z psem, wtem nadjechała kobieta białą Kią Rio (rocznik mniej więcej 2015-2016) i rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła. Z psa zostały flaki na asfalcie a kobieta uciekła z miejsca zdarzenia. Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu. Załączony filmik jest z kamerki, która była na budynku 1 skrzyżowanie bliżej ale to ten samochód. Niestety Policja powiedziała, że bez podania tablic rejestracyjnych nie mogą pomóc (i podjęliby czynności gdyby to człowiek został rozjechany). Stąd zwracam się z prośbą do Was - wiem, że to nie CSI: Miami, ale może ktoś posiada jakiś program, który pomoże odczytać tablice? Zaczynają się na pewno WML, reszta być może do odczytania. Dzięki z góry za jakąkolwiek chęć pomocy.
Plik w pełnej jakości: https://speedyshare.net/Ntmw1Wl8tSzYnBN/file

#polskiedrogi #csiwykop #policja #wypadek
catmag - Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie prze...
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@catmag: Moderacja wymoderowała mój komentarz pod tym postem o treści:

"Jednego pchlarza mniej i bardzo dobrze. Szkoda, że psiara przeżyła."

usuwając ten komentarz, dlatego jest on obecnie niewidoczny. Usuwanie treści jest jednym z narzędzi stosowanych przez moderację serwisu, obok innych sankcji, takich jak banowanie. Decyzje moderacji są z natury rzeczy subiektywne, jednak trudno uniknąć subiektywizmu przy ocenie, czy dana treść jest ofensywna. Dlatego użytkownicy portalu mają możliwość odwołania się, aby
  • Odpowiedz
@catmag jak oni nie mogą znaleźć takiego samochodu, na pewno jechala przed albo chwile po przez skrzyzowanie gdzie są kamery. Poza tym pewnie byla z regionu, tak ciężko wrzucić kolor i model samochodu na bęben i sprawdzić najbardziej prawdopodobne? Masakra.
  • Odpowiedz
rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła

@catmag: Ja tego na filmiku nie widzę, więc mało mnie to obchodzi. Bo jak słyszę od psiarza słowo typu "niemal", to wiem że to w najlepszym razie półprawda ¯\(ツ)/¯ "Na pewno" nie gryzie, "zawsze" jest grzeczny czy "niemal" nie szczeka XD
  • Odpowiedz
  • 2
Nie chcę Nikogo oskarżać ani bronić ale pytanie brzmi czy pieszy nie wszedł tuż pod nadjeżdżający samochód A czego robić mu nie wolno - podobnie nie wolno korzystać z telefonu i tak dalej– nie tylko kierowcy mają obowiązki

Jeśli faktycznie doszło do przejechania psa no to kierowca musiał to usłyszeć bo nie ma opcji żeby nie było to wystarczająco wyczuwalne– dążę do tego że powinien się zatrzymać
  • Odpowiedz
  • 1
Milicja jak zawsze w formie podaj im numer rejestracyjny adres zamieszkania właściciela oraz adres sprawcy A może łaskawie zajmiemy się sprawą A może nie i umożymy
  • Odpowiedz
@catmag: raczej za słąba jakość żeby rozczytać cokolwiek oprócz początku rejestracji, czyli "WML". Auto to raczej KIA RIO tak jak ktoś wcześniej napisał. Przejrzałem otomoto ale nie znalazłem tam białej na WML. Pokręćcie się po okolicy i szukajcie tego modelu z charakterystyczną naklejką, widzę na otomoto że niektóre miały coś takiego naklejane, na filmiku widać że to pewnie podobna.
piotrr_ - @catmag: raczej za słąba jakość żeby rozczytać cokolwiek oprócz początku re...

źródło: image;s=3840x0;q=100

Pobierz
  • Odpowiedz
Jak zaczęli gonić za rozmowę przez telefon to się trochę ludzie ogarnęli. Teraz jak prawo już trochę działa to mają to w d**** i nadal nie potrafią wydać 20 zł na byle holder.
  • Odpowiedz