Wpis z mikrobloga

Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie przez pasy z psem, wtem nadjechała kobieta białą Kią Rio (rocznik mniej więcej 2015-2016) i rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła. Z psa zostały flaki na asfalcie a kobieta uciekła z miejsca zdarzenia. Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu. Załączony filmik jest z kamerki, która była na budynku 1 skrzyżowanie bliżej ale to ten samochód. Niestety Policja powiedziała, że bez podania tablic rejestracyjnych nie mogą pomóc (i podjęliby czynności gdyby to człowiek został rozjechany). Stąd zwracam się z prośbą do Was - wiem, że to nie CSI: Miami, ale może ktoś posiada jakiś program, który pomoże odczytać tablice? Zaczynają się na pewno WML, reszta być może do odczytania. Dzięki z góry za jakąkolwiek chęć pomocy.
Plik w pełnej jakości: https://speedyshare.net/Ntmw1Wl8tSzYnBN/file

#polskiedrogi #csiwykop #policja #wypadek
catmag - Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie prze...
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@catmag: co trzeba mieć we łbie żeby wchodzić na pasy bezpośrednio pod jadący samochód? Ja obserwuję uważnie pieszych i zauważyłem, że coraz więcej pieszych (ponad 50%) wchodzi na przejście dla pieszych nie rozglądając się zupełnie.
Ja przechodząc staję przed przejściem i nie wchodzę dopóki samochód się nie zatrzyma albo widzę że mam kontakt wzrokowy z kierowcą i ten mnie widzi i znacznie zwalnia udzielając mi pierwszeństwa

Ale kierowca super debil
  • Odpowiedz
@catmag: moje miasto, bede obserwowal wszystkie KIA Rio jakie napotkam po drodze, z reszta zglosila na policje? za duzo taki KIA nie jezdzi po naszych drogach tutaj, poliscja powinna ustalic ilu jest wlascicilei takcih aut
  • Odpowiedz
@catmag na pewno mogą szukac sprawcę.

Miałem zdarzenie gdzie rodzicom auto zarysował typ na parkingu i nawet tablic nie było tylko pierwsze 2 literycale auto dość rzadkie bo Suzuki asx w kolorze czarnym.
Wezwali 6 osób na przesłuchanie, właścicieli takiego auta z tym kolorem z tego miasta aż pojawił się człowiek z filmu no i wpadł :)

Jeszcze się wypierał że on nikogo nie zarysował ale wyszedł i oglądał auto swoje
  • Odpowiedz
Współczuję aczkolwiek przy takich wiadomościach zawsze się zastanawiam dlaczego przechodzący przez ulicę się nie rozgląda, nie obserwuje pojazdów... dlatego też potrzebujemy zielonych świateł stopu z przodu (które już nadchodzą). Głupoty ludzi się nie uleczy można tylko próbować temu przeciwdziałać. :(
  • Odpowiedz
  • 0
@Banghraboy1 Moje pytanie jest inne, kto puszcza psa przodem przez ulicę? Przecież to proszenie się o wypadek. W momencie przechodzenia pies powinien iść zawsze przy nodze i tyle. Już nikt tego dzisiaj nie uczy ludzi?
  • Odpowiedz
@Astralis: dokładnie to. Widać to nie tylko na przejściach na pieszych, ale też na drogach wielopasmowych ,skrzyżowaniach równorzędnych, czy po prostu po kulturze jazdy, gdy wypadałoby "kogoś wpuścić". Już nawet nie wspomnę o notorycznym myleniu prawej strony z lewą.
  • Odpowiedz
Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu.

@catmag: Nie twierdzę, że nie rozmawiała ale nie widzę na nagraniu telefonu, nawet w dużym powiększeniu. Chyba że chodzi Ci o ułożenie lewej dłoni ale to jednak nie dowodzi, że ktoś rozmawiał przez telefon.
  • Odpowiedz
No szkoda, szkoda. Dam sobie rękę uciąć, że pies leciał dwa metry przed bez smyczy. Kierowca skupił sie na pieszym a nie na psie.
  • Odpowiedz
@catmag: Daj jak coś jakiś update. Policja mając markę samochodu i wiedząc, że blachy zaczynały się na WML bez problemu są w stanie ustalić sprawcę. Dodatkowo na bank tam gdzieś są jakieś sklepy czy inne monitoringi na których byłoby widać jak jedzie. Ale fakt trochę czasu minęło od tego zdarzenia, dane już pewnie nadpisane.
  • Odpowiedz
Policja to wiadomo, że nic nie może, im to najlepiej złapać i przyprowadzić samemu sprawcę, a i nie wiadomo, czy wtedy ciebie nie zamkną...porażka ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Policja odmówiła wszczęcia postępowania? Dostałeś protokół? Przecież za zabicie psa też są paragrafy, kwestia winy czy zamiaru będzie oceniana przez sąd. Do tego jeśli pies trochę kosztował, to kwestia kosztów, krzywdy. Ciśnij tych policuchów ostro, bo to niepojęte, że są tak niekompetentni i leniwi.
  • Odpowiedz