Wpis z mikrobloga

Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie przez pasy z psem, wtem nadjechała kobieta białą Kią Rio (rocznik mniej więcej 2015-2016) i rozjechała na pasach psa a siostrę niemal potrąciła. Z psa zostały flaki na asfalcie a kobieta uciekła z miejsca zdarzenia. Rozmawiała przez telefon jadąc, co widać na nagraniu. Załączony filmik jest z kamerki, która była na budynku 1 skrzyżowanie bliżej ale to ten samochód. Niestety Policja powiedziała, że bez podania tablic rejestracyjnych nie mogą pomóc (i podjęliby czynności gdyby to człowiek został rozjechany). Stąd zwracam się z prośbą do Was - wiem, że to nie CSI: Miami, ale może ktoś posiada jakiś program, który pomoże odczytać tablice? Zaczynają się na pewno WML, reszta być może do odczytania. Dzięki z góry za jakąkolwiek chęć pomocy.
Plik w pełnej jakości: https://speedyshare.net/Ntmw1Wl8tSzYnBN/file

#polskiedrogi #csiwykop #policja #wypadek
catmag - Mirki, zwracam się z prośbą o pomoc. Moja siostra przechodziła w Mławie prze...
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Iifeform: pies był na smyczy, nie miał kagańca bo to miniaturowy maltańczyk, zresztą to bez znaczenia, bo nie ma obowiązku zakładania kagańców

@ShpxLbh siostra była już w 1/3 przejścia dla pieszych, jakby była dwa kroki dalej, to nie pies a ona by została rozjechana

@Thermosflasche to dostałam od pana, który miał tę kamerę zamontowaną. To przejście i tak nie znajduje się w zasięgu obiektywu, jest
  • Odpowiedz
Bo to trzeba trochę skłamać i powiedzieć, że kierowca mógł być pod wpływem

@Dabliuem: jak się puści nagranie to wygląda jakby jeździła 50km/h na wstecznym!, czysta patologia
  • Odpowiedz
@catmag: tragedia, współczuję. Nawet jeżeli ustalicie numery, to policja nic z tym nie zrobi. Raz, że właściciel pojazdu pewnie nie będzie pamiętał kto kierował, a poza tym policja nie będzie tego ścigać - pies w polskim prawie traktowany jest jak rzecz. Może to zabrzmi brutalnie, ale jeżeli macie rachunki (jeżeli był kupiony z hodowli etc.), to to może być jedyną przesłanką co do wartości, jaką straciliście. I tak pewnie sprawcę
  • Odpowiedz
@wilang31: Piękna robota. I pewnie zajęło Ci to niewiele czasu. Za to szanowni panowie policjanci zrobi jedno wielkie nic. Cała ta nasza policja jest do wymiany, lenie śmierdzące.
  • Odpowiedz
czy pies był na smyczy i w kagańcu?

@Iifeform: a jeśli by nie był to co? Luz że przejechała psa i sobie dalej pojechała jak gdyby nigdy nic (mogła być w szoku, a może po alko)?

Jakby potrąciła małe dziecko to o co spytasz? Czy trzymał za rękę matkę bo jak nie to samo się prosiło?
  • Odpowiedz
@catmag:
Aby wyciągnąć każdą klatkę z nagrania MP4 i przeanalizować ją w celu odczytania tablic rejestracyjnych, można użyć bibliotek Python takich jak OpenCV oraz Tesseract OCR (lub bardziej zaawansowanych modeli rozpoznawania tablic, np. ANPR). Poniżej przedstawiam ogólny proces realizacji tego zadania:

Krok 1: Instalacja potrzebnych bibliotek

Zainstaluj
  • Odpowiedz