Aktywne Wpisy

Ketrab77 +223
Polska policja to nieśmieszny żart. W sobotę w mojego trzylatka wjechał z dużą prędkością 12 latek na wielkiej, odblokowanej hulajnodze, był bez opiekuna. Sytuacja miała miejsce na placu zabaw, na ścieżce przy piaskownicy, pod kilkoma kamerami, dosłownie. Na miejscu była moja kobieta, wyciągnęła synka spod hulajnogi i kazała młodemu dzwonić po matkę. Po chwili na miejsce przyszły dwa wydziarane patologiczne glonojady, typowe wulgarne karyniska, były agresywne i pruły się o rysę na

FejsFak +72
Cześć Wykopki!
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12

Mam 28 lat, w miare spoko zarabiam I stoje przed ciezkim wyborem: a) kupno mieszkania w Warszawie kredyt hipoteczny (mieszkanie dwupokojowe za 36m za 850000 - chce w jakiejs dobrej dzielnicy, a nie na wiosce)
b) wynajem mieszkania za okolo 4000 z opłatami
c) powrot w rodzinne strony i mieszkanie z rodzicami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co byście mi doradzili?
#nieruchomosci #kupnomieszkania #wynajem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
dziękować nie musisz
Za 850000 pod Gdańskiem kupisz ziemię 1000-2000m2 i wybudujesz dom 120m2 z drogą dojazdową do trójmiasta milion razy lepszą niż dojazd ze wsi do Warszawy.
Wy to ludzie chyba lubicie być dymani i żyć jak robactwo.
Weź mniejszy kredyt i kup mieszkanie nie w ścisłym centrum.
Nie ma sensu brać kredytu na max zdolności. Jeśli to nie jest tak, że umiesz inwestować tak aby zarobić z inwestycji po opodatkowaniu więcej niż realne oprocentowanie kredytu to mie ma to sensu.