Aktywne Wpisy

Jailer +467
Dziś rano waga pokazała 112,3 kg. Przyjmując jako punkt wyjścia wagę 225 kg z czerwca 2023 roku, oznacza to, że udało mi się zrzucić ponad 50% początkowej masy ciała.
#igrzyskabebzonow #odchudzanie #chudnijzwykopem #bekazgrubasow
#igrzyskabebzonow #odchudzanie #chudnijzwykopem #bekazgrubasow

ethize +105
źródło: 1000020010
Pobierz

#mecz #mundial #pilkanozna
Wiadomo, że najważniejsza jest klasyfikacja generalna. Nie umieściłem jej w pierwszej części, bo wszystko byłoby zbyt obszerne, a tej chcę poświęcić wyjątkowe miejsce. Tym razem czołówkę przedstawię... od końca. ( ͡º ͜ʖ͡º)
10. @Kolczaneiro - 499 punktów (awans o 27 miejsc)
Jeden z beneficjentów combosa JOKERa z bonusem za ryzyko w meczu finałowym. Na początku gry chował się gdzieś w końcówce pierwszej "setki", ale potem było już znacznie lepiej. W końcówce jednak zaczął tracić formę i gdy wydawało się, że skończy na podobnym poziomie, jak dwa lata temu (na #mirkoeuro był 36-ty), zdarzył się mecz finałowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
9. @przemmek113 - 499,5 pkt (+22)
Kolejny duży awans na sam koniec zabawy. W miarę dobrze zaczął, jednak od trzeciej kolejki fazy grupowej zaczął odstawać od szerokiej czołówki. Zaliczył comeback po pierwszym półfinale (78 punktów za mecz Francja - Hiszpania!), co wydatnie przyczyniło się do zwycięstwa w ostatniej fazie oraz w klasyfikacji typerów meczów mistrzów świata.
8. @simplykmieciu - 504,75 pkt (+1)
Włączył się na poważnie do gry po drugiej kolejce fazy grupowej (2. miejsce), był również 5-ty w 1/16 finału. Do pierwszej "10" powrócił po pierwszym półfinale i tego miejsca nie oddał. Prawidłowo wytypował zwycięzcę finału, czym odparł atak typerów z dalszej części tabeli, a nawet zaliczył niewielki awans.
7. @depresyjnydziad - 509 pkt (-2)
Również zaliczył niezłą drugą kolejkę (5. miejsce). Potem było już gorzej, i gdy wydawało się, że zakończy na którejś z dalszych pozycji, wyróżnił się formą typerską w ostatniej fazie turnieju (3. miejsce). Również i on zyskał bardzo dużo na pierwszym półfinale i choć w kolejnych spotkaniach było już gorzej, udało mu się utrzymać miejsce w top 10.
6. @uncle_freddie - 511,15 pkt (+2)
Zwycięzca trzeciej kolejki fazy grupowej, dzięki czemu po niej zajmował zaszczytną pozycję lidera. Coś się jednak zepsuło w fazie pucharowej, a zwłaszcza w ostatniej fazie zawodów, przez co stracił miejsce w pierwszej "5". Przyzwoity finał oraz 4. miejsce w klasyfikacji zakładów dodatkowych pomogły mu awansować na samym końcu zabawy.
4.-5. @Sigismund_Dijkstra (bez zmian) i @WeunianyTrampek (-1) - po 520 pkt
Oni również włączyli się do czołówki po drugiej kolejce fazy grupowej (zajęli w niej odpowiednio 3. i 4. miejsce). Drugi z nich dołożył do tego 3. miejsce w ćwierćfinałach. Jednak ostatnia faza była już dla nich zdecydowanie gorsza - zwłaszcza dla WeunianegoTrumpka, który przed czterema ostatnimi meczami był wiceliderem... Niemniej jednak obaj utrzymali miejsce w czołowej "5".
3. @matematykUK - 534 pkt (+7)
Poza słabszą fazą 1/8 finału, utrzymywał stabilną formę w pierwszej "40". Fazę 1/16 finału nawet wygrał! Jednak ostatnia faza już nie była tak dobra - i gdy wydawało się, że zmierza poza pierwszą "10"... nastąpił przełom. Połączenie JOKERa z bonusem za ryzyko dało mu awans na samo podium! Kto wie, może to efekt pogodzenia się z zakładami dodatkowymi, które wcześniej nazywał "udziwnieniami"? ( ͡º ͜ʖ͡º)
2. @Janeek39 - 560 pkt (bz)
Może nie zajął miejsca na podium w żadnej z faz turnieju, ale niemal cały czas miał stabilną formę - tylko w 1/16 finału zajął miejsce poza pierwszą "20"!!! Najlepiej typował same mecze i był ostatnim, który podjął walkę o zwycięstwo.
1. @cimlik - 589,75 (bz)
Absolutny mistrz! Najlepiej typował zakłady dodatkowe i jako jedyny był w pierwszej "5" w aż trzech fazach turnieju (drugą kolejkę fazy grupowej nawet wygrał). Zaczął jednak słabo - pierwszą kolejkę w końcówce pierwszej "100". Jednak wspomniane zwycięstwo w drugiej kolejce dało mu miejsce w czołówce. W końcu - niczym wytrawny kolarz - wybił się na duże prowadzenie na dwa mecze przed końcem i mógł kontrolować sytuację. Ostatecznie wygrał z przewagą blisko 30 punktów nad wicemistrzem! I pomyśleć, że dwa lata temu był pierwszy... ale w szóstej "dziesiątce". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystkim wymienionym serdecznie gratuluję! (。◕‿‿◕。)
A jak ja bym sobie poradził? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W meczu finałowym zdobyłbym... -3 punkty xD
Typowałem Argentynę bez dogrywki, wszystkie zakłady dodatkowe i dołożyłem do tego JOKERa.
Ponadto zgarnąłbym 2 punkty za zakłady fazowe (typowałem 2, 3 i 4) i 0 punktów za zakłady specjalne. Łącznie miałbym więc 272,5 punktów, a to dałoby mi... 145. miejsce. Biorąc pod uwagę, że typowałem ledwie 31 spotkań to nie jest zły wynik. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co ciekawe, pierwsza "10" jest zupełnie inna niż w #mirkoeuro, choć kilku typerów z niej i teraz włączyło się aktywnie do zabawy. Najbliżej powtórzenia tego sukcesu był @Sasza23 - przed finałem był nawet na 6. miejscu, ale ostatecznie musi pogodzić się z miejscem 16-tym.
Czołowa 40-tka w tabeli poniżej, a całość tutaj:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QuF2q0sHuVGbWVrvv372riD65d57bQ46N9Y1-aTpvLI/edit?gid=0#gid=0
https://mirkomundial.adrunkhuman.com/
Na wyróżnienia zasługują również:
@LubieJokera, @bonpensiero, @Petrius i @Kamiiiru - po pierwszej kolejce byli na podium (ten pierwszy ją nawet wygrał!), jednak w dalszej części zabawy nie poszło im już tak dobrze. Niemniej jednak przetarli szlak! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cinek15c, @Mariuszzuk - oni również wygrali jedną z faz turnieju (odpowiednio ćwierćfinały i 1/8 finału).
@bbul44, @kugii, @TimeyWimey, @dymion, @Mipeciak, @RobinHoo8 i @BlackWarrior - oni również zajęli miejsce na podium przynajmniej jednej z faz, ale na czołówkę "generalki" to nie starczyło.
@Kryn217 - najlepszy ze "spóźnialskich". Z pierwszych 16 spotkań typował ledwie, jednak potem był już systematyczny i zakończył zabawę w pierwszej "40"! Blisko tego osiągnięcia był wspomniany wcześniej BlackWarrior.
@bihu - najlepszy z typerów typujących mniej niż połowę spotkań (143. miejsce).
@odjatakpawlacz - jego osobliwa strategia typowania najmniej prawdopodobnych rezultatów zwróciła uwagę nie tylko mnie. Ostatecznie zajął 156. miejsce, był najsłabszy z najbardziej systematycznej grupy typerów, ale... typował wszystkie mecze! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zi3L0nk4 - stary druh z tagów piłkarskich. Pierwotnie deklarował, że nie weźmie udziału, ale załapał się na dwa ostatnie mecze. Skasował JOKERa i bonus za ryzyko i w efekcie znalazł się na 195. miejscu! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cebulowy_wojownik - typował w zaledwie trzech spotkaniach (w tym w finale), ale zgarnął na tyle punktów ujemnych, że zajął... ostatnie miejsce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobra, chyba przyszedł czas na podziękowania. A więc:
Dziękuję każdemu, kto zaplusował przynajmniej jeden zakład! Było Was łącznie 1151. Może nie było Was tak wielu, jak dwa lata temu (ponad 1500), ale wiadomo - turniej bez Polaków, nieznośne (z naszej perspektywy) pory spotkań, pewien bunt wobec działań FIFA oraz długość i obszerność turnieju sprzyjające znużeniu - wszystko to nie sprzyjało. Z drugiej strony przynajmniej połowę spotkań typowało 168 użytkowników, a wszystkie mecze - 46! Tu akurat progres względem mirkoeuro i poprzedniego mirkomundialu.
Najczęściej typowaliście spotkanie Niemców z Curacao w pierwszej kolejce fazy grupowej, najrzadziej - po 153 razy - mecze Australii z Egiptem (1/16 finału) i Kanada - Maroko (1/8 finału). Finał typowało 235 typerów - przy czym chętniej typowaliście zakłady dodatkowe niż sam rezultat spotkania! xD
Dziękuję adminom Wykopu - zwłaszcza @a__s - za promocję zabawy na samym jej początku. Myślę, że przyczyniło się to do większego zainteresowania przynajmniej w pierwszych dniach turnieju. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję mireczkowi @tyrytyty, który (z wykorzystaniem AI) przygotował stronę ( https://mirkomundial.adrunkhuman.com/ ), która może nie była idealnym rozwiązaniem, ale pomogła wielu typerom śledzić na bieżąco sytaucję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję twórcy "mirkowołacza" ( https://mirko.pro/mirko-wolacz ) @digitallord - choć i to rozwiązanie od czasu do czasu szwankowało, to jednak mocno pomogło mi przy wołaniu Was wszystkich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję mireczkom, którzy wzbogacali tag swoimi komentarzami i spostrzeżeniami - zwłaszcza @cinek15c, który przez pewien czas nawet wspomagał mnie w weryfikacji zakładów dodatkowych! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję tym, którzy zwracali uwagę na popełniane przeze mnie błędy, popełniane pomyłki, popełniane niedopatrzenia. Konstruktywna krytyka zawsze w cenie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję Wam wszystkim! To Wy byliście dla mnie motorem, który napędzał mnie do działania w tej zabawie. Choć spędziłem nad tym sporo czasu, to było jednak bardzo satysfakcjonujące doświadczenie. No i mobilizowaliście mnie do wymyślania pokręconych zakładów dodatkowych! (。◕‿‿◕。)
Jak nie stracę weny i nadal będę aktywny na "portalu ze śmiesznymi obrazkami", to widzimy się za dwa lata. Już teraz mam sporo pomysłów, by jeszcze bardziej urozmaicić Wam typowanie! ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: FireShot Capture 372 - Mirkomundial 2026 - Arkusze Google - [docs.google.com]
PobierzTreść została ukryta...
Jeszcze raz wielkie dzięki!
@plackojad: Zawsze miałem łeb do interesów(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)! Dziękuję serdecznie za zabawę, może i byłem tylko gościem, starałem się śledzić poczynania
nie wiem jakim sposobem tutaj trafiłem, ale szczerze mówiąc to tylko dzięki mirkomundial jakkolwiek interesowałem się tym turniejem :)
mało powiedzieć że się interesowałem, nawet sprawdzałem wzrost zawodników Australii czy wiek zawodników z innej Kambodży
z wielką uwagą oglądałem mecze żeby wyhaczyć, czy w momencie kiedy Dembele oddaje celny strzał na bramkę pomiędzy 18 a
https://buycoffee.to/plackojad
Przed startem turnieju liczyłem na znalezienie się w najlepszej 40 widocznej na zrzucie i udało się to osiągnąć z lekką nawiązką xD.
Po fazie grupowej kręciłem się gdzieś w okolicach pierwszej setki i dopiero później naprawdę zrozumiałem, o co chodzi. Tym bardziej cieszy mnie 2. miejsce w fazie finałowej i 17. pozycja w klasyfikacji generalnej.
Ukłony i wielkie wyrazy
@plackojad: