Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 28 lat, w miare spoko zarabiam I stoje przed ciezkim wyborem: a) kupno mieszkania w Warszawie kredyt hipoteczny (mieszkanie dwupokojowe za 36m za 850000 - chce w jakiejs dobrej dzielnicy, a nie na wiosce)
b) wynajem mieszkania za okolo 4000 z opłatami
c) powrot w rodzinne strony i mieszkanie z rodzicami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co byście mi doradzili?
#nieruchomosci #kupnomieszkania #wynajem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ile to jest „spoko”? I czy pracujesz pełną zdalna? Jak daleko od Wwa mieszkają rodzice? Czy jest to wiocha zabita dechami czy miasteczko? I skoro rozważasz powrót poza warszawę, to po co mieszkanie w centrum?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kupno mieszkania 46m za 700k albo i mniej z rynku wtórnego w fajnej dzielni. Jestem w trakcie kupowania mieszkania, zdarzają się często i po 50m² za 550k. Kiedyś jak będziesz miał czas chęci i pieniądze to sobie je wyremontujesz. Deweloperskie są w podobnych cenach ale na zadupiach typu Białołęka xd a w fajnej dzielnicy typu Ochota Wola czy Praga Północ nie uświadczysz nic nowego bo już nie ma miejsca żeby
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
przykładny-mentor-1:

36m za 850000

Za 850000 pod Gdańskiem kupisz ziemię 1000-2000m2 i wybudujesz dom 120m2 z drogą dojazdową do trójmiasta milion razy lepszą niż dojazd ze wsi do Warszawy.
Wy to ludzie chyba lubicie być dymani i żyć jak robactwo.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdecydowany-wojownik-37: Za 850 kupisz na Mokotowie 60m2
Weź mniejszy kredyt i kup mieszkanie nie w ścisłym centrum.

Nie ma sensu brać kredytu na max zdolności. Jeśli to nie jest tak, że umiesz inwestować tak aby zarobić z inwestycji po opodatkowaniu więcej niż realne oprocentowanie kredytu to mie ma to sensu.
  • Odpowiedz