Wpis z mikrobloga

Czy za 3-5 tys. da się kupić jakieś auto w które nie będzie trzeba władować 20 tys. w naprawę, żeby przeszło przegląd? Na jakie modele zwracać uwagę (zarówno pod kątem pozytywnym ale i też negatywnym).

Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
- w miarę tania naprawa i jakaś dostępność części zamiennych

Nie zależy mi na mocy silnika, Nm, przyspieszeniu czy znaczku na masce. Ma jeździć, mało palić i przy okazji, żeby dało radę jakieś małe zakupy władować.

#motoryzacja #samochody #auta
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_lorem_ipsum_: Peugeot 206. Części są za grosze. Benzynka 1.4 8V trwała i mało pali. Minusy - na rynku jest sporo zajechanych, zgniłych parchów w wersji absolutny brak czegokolwiek (nawet ABS). Lepsze wersje z klimatyzacją, radiem najczęściej do kupienia ze śląska. Da radę znaleźć dobry do 5k. Trzeba też brać pod uwagę stan tylnej belki (remont 1000zł) bo rzadko kiedy w samochodach za te pieniądze ktoś to robi.
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: citroen c4 1.6/2.0 hdi 90 KM, wersja bez FAP i bez dwumasy, silnik bezawaryjny z żywotnością na luzie do 500k km, średnie spalanie 4.5 l/100 km bez względu na wiek, mega tanie, a dobre
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: w zeszłym roku upolowałem Focusa II 1.6TDCI 109KM za 5k. Wersja ABC - Absolutny Brak Czegokolwiek (jest klima i radio), ale dupe do kołchozu wozi dzielnie i pali koło 4l/100
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ Punto 2 facelift. Mam jako drugi samochód od 5 lat. Klima, wspomaganie city, radio Bluetooth. 1,2 benzyna z gazem. Pali 7 litrów gazu. Części eksploatacyjne chyba najtańsze ze wszystkich marek.
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ honda jazz ale trzeba dobrze sprawdzić tył progów i belke tył. Z tyłu zmieściłem blat 150x85 więc na zakupy można jechać ( ͡º ͜ʖ͡º) ewentualnie za 1500 kupisz do tego migomat i trochę blachy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz