Wpis z mikrobloga

Czy za 3-5 tys. da się kupić jakieś auto w które nie będzie trzeba władować 20 tys. w naprawę, żeby przeszło przegląd? Na jakie modele zwracać uwagę (zarówno pod kątem pozytywnym ale i też negatywnym).

Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
- w miarę tania naprawa i jakaś dostępność części zamiennych

Nie zależy mi na mocy silnika, Nm, przyspieszeniu czy znaczku na masce. Ma jeździć, mało palić i przy okazji, żeby dało radę jakieś małe zakupy władować.

#motoryzacja #samochody #auta
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_lorem_ipsum_: za pierwsze auto dałem 4k i przejeździłem nim przeszło 5 lat, mało tego potem jeszcze sprzedałem je jakiemuś dzieciakowi do nauki za tysiaka zamiast na szrot, myślę że da radę coś znaleźć.
  • Odpowiedz
@fizzly wtedy ludzie z roboty kupowali auta za 2k i po włożeniu kilku stów używali ich latami ale to już nie wróci niestety
nadal się da ale jest to bez porównania trudniejsze
  • Odpowiedz
Corsa, Fiesta, Polo i jeszcze pewnie jakiś francuz czy włoch by się znalazł. Masa ludzi jeździ takimi furami a jak zaczynają się sypać to sprzedają i kupują kolejne w pakiecie masz zazwyczaj opłacony przegląd i ubezpieczenie. Znam gościa który od kilkunastu lat nie był na przeglądzie ani nie kupował ubezpieczenia bo zmienia fury jak rękawiczki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: Jeżeli w wymogach nie ma braku dziur w podłodze/progach, to polecam Puga 406 - kupiłem za 3k w 2020, sprzedałem za 2k pół roku temu. Zajebiste auto, ale progi to rzecz w tym aucie występująca wyłącznie na papierze ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: jakbym miał polecić najtańszy samochód w zakupie i żeby miał dostępne części to byłby leon II 1.6 mpi, którego następnie należałoby zagazować, aby obniżyć koszty paliwa. Głównym wrogiem w tych cenach jest korozja - te auta mają 20 lat i zależnie jak kto dbał będzie jej mniej lub więcej, one chodzą po 8-12 k, nie ma co się bać przebiegu, najważniejsza historia. Im tańsze auta przeglądamy tym więcej potencjalnie
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ znajomy w marcu kupił reno clio zrobił nim jakieś 20kkm do października i poszedł na złom. Dał całe 2200, dwa mankamenty jakie były to pobierał olej i musiał odpalać na plaka. Oddawał natomiast spalaniem na poziomie 4L ropy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz