Aktywne Wpisy

aa-aa +187
Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach

krucjan +1
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

Dowiedziałem się dzisiaj, że mój przełożony ma zbierać "teczkę" z moimi błędami i w Lutym zapadnie decyzja co do mojej przyszłości.
Jest to na poziomie zarządzania średnio-wyzszego szczebla. Żyję jednak bardzo dobrze z najwyższym szczeblem ale jednak jestem niżej, więc te nieprzychylne mi osoby mają szansę regularnie mnie oczerniać.
Fakt błędy były. Wynikały ze złej atmosfery w biurze. Wrzesień był dosłownie czarny. Załatwilem sobie przeniesienie. Październik jest "na czysto".
Widzę jednak czepialstwo o drobiazgi - a to dokumenty za długo w kuwecie, a to nie uzupełniona nic nie znacząca tabelka.
Oczywiście szukam pracy ale nie chcę w emocjach wpaść z deszczu pod rynnę.
Jak się zachować? Co robić poza byciem nieskazitelnym? Mam pomysł by smaemu zbierać kontra-teczkę z występkami pracodawcy i potem iść do PIP + ewentualny pozew sądowy przy wypowiedzeniu. Kolega został zwolniony za bycie za mało pro aktywnym. Serio?
Muszę mieć plan A, B i C.
Plan A to zmiana pracy, o co w mojej okolicy nie jest łatwo. Szczególnie teraz.
Chciałbym jednak, jeśli mnie zwolnią otrzymać odprawę i ewentualne odszkodowanie w sądzię. Przełożony boi się sądu jak ognia, więc to dobry pomysł. Do tego przełożony boi się kontroli PIP i US a akurat sam mam na piśmie niektóre "lewizny", szczególnie wydawanie mi poleceń przez pracowników innej firmy (spółka matka z innego kraju).
Mam czas do Lutego by się solidnie okopać. Mam w dupie palenie mostów.
Pomysły? #pracbaza #pytanie #biznes #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Albo podkładaj mu psie gówna na samochód jako ostrzeżenie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
A przy okazji szukać innej pracy. Ewentualnie skoro to korpo zagadać do "najwyższego" szczebla czy nie mają dla Ciebie propozycji stanowiska, które omija szczebel z którym się nie lubisz (np. jakaś globalna rola).