Aktywne Wpisy

WypadlemZKajaka +70
Zauważyliście, że w świecie #f1 nikogo nie interesuje Norris? Aktualny Mistrz świata nie wystartował do ostatniego wyścigu, a wszyscy mają to gdzieś. Ogólnie chyba świat F1 nie ma dla niego zbyt wiele uznania bo mistrzostwo dostał w prezencie od grubasa

psspspspsp +16

Mirki nie potrzebowałby ktoś z was przypadkiem stażysty do projektu? Mój brat obronił magistra inżyniera z informatyki na politechnice warszawskiej i niestety nie udało mu się znaleźć pracy w zawodzie. W następnym tygodniu będzie podpisywał umowę w McDonalds i szczerze mnie poruszył jego los, bo chlopak się bardzo nie docenia i przykro widzieć jak po tylu bezsennych nocach oraz stresujących chwilach na uczelni związanych z labani, projektami, kolosami, egzaminami człowiek kończy w maku gdzie przecież równie dobrze mógłby pracować jeszcze jako uczeń liceum bez matury.
Poza uczelnianymi projektami sam mi się chwalił jednym open sourcowym repo, które założył i projekt ten nawet się rozrósł bo obcy ludzie zaczęli również go rozwijać więc nie jest to typowy studencki projekt do odwalenia na zaliczenie i do kosza. Generalnie robił ludziom code review, akceptował pull requesty ale potrafił oczywiście też odrzucić i dobrze uzasadnić powód. Od strony czysto zarządzania byłem pod wrażeniem jak prowadził ten projekt.
Widzicie że gość coś ogarnia i trochę go szkoda, nie zasługuje na taki los i potrzebuje lekkiego pchnięcia w dobra stronę bo poważanie jest w nim potencjał. Na kompie od młodości miał arch linuxa, w domu ma nawet własny serwer i chwali się, że nie musi z chmury korzystać, pisze fajne skrypty w bashu bardzo ułatwiające życie i generalnie jest zajarany linuxem, zupełnie inny poziom pasji niż udające studenciaki.
Starałem dać się taki ogólny zakres informacji, oczywiście jakby ktoś był chętny go spróbować to dałbym kontakt no i też sam mogę spróbować napisać o nim więcej. Wymagań dużych by nie miał bo wiadomo że czułby wdzięczność za samo zaufanie i postarałby się z całych sił nie zawieść - wiem to bo go dobrze znam.
No nic, szanse wiadomo małe ale co szkodzi spróbować, niech leci w eter!
#programowanie #programista15k #programista0k #pytanie #komputery #pracait #korposwiat #studbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
2. Pomiedzy programista15k a pracownikiem Maca jest cala gama pracy w firmach gdzie jest jakikolwiek cien szansy awansu na programiste. Chocby support IT.
3. Moim zdaniem nie wtracaj sie w jego kariere, bo to wyglada jak jakas Karyna piszaca na FB, ze jej Seba szuka pracy i to dobry chlopak ale nie ma FB, ogloszenie grzecznosciowe.
2 błędy
1. zbyt duza masz znajomość na tematy związane z praca programisty (osoba z taka wiedzą byłaby mu w stanie pomóc)
2. z tym McDonald's.ton przesadziłeś
źródło: temp_file1971814358590057399
PobierzUmiesz smażyć frytki?
Skończyłem polibudę!
Ok, to choć, pokażę ci.
Po co go od razu wyzywacie od trolli skoro takie sytuacje się zupełnie na poważnie zdarzają? Na grupkach FB z pracą serio są absolwenci powszechnie szanowanych w kraju uczelni publicznych jak polibuda gdańska bez pracy i się tam ogłaszają bezskutecznie. Na samym wykopie jest chociażby @lossless co też jest w podobnej sytuacji, patrzcie na screena: https://imgur.com/a/rd5AhRg
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: