Aktywne Wpisy
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

stanley88 +691
#dzienchlopaka #radio #radiozet #zydkrecikorba
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD
![[Język japoński] Hiragana: wyjaśniam czytanie znaków!](https://wykop.pl/cdn/c3397993/39fef7ffa1ce920857dc827440a51240b5c97188abfd6403ca0bcfce35d8fc2a,q80.jpg)

#pytaniedoeksperta
@Bakx: nie bardzo wiem dlaczego mi to
@stefan_pmp: kiedyś czytałem na wykopie rozmowę, do której sam się dołączyłem, że prawdopodobnie tak będzie XD.
@Anihilacja_entropii: No jak kiedyś zobaczę, jak ktoś programuje, czy pracuje z arkuszami i innymi tabelami równie szybko wyklikując to na małym ekranie, to uwierzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wstanczyk: mój tatko i jego znajomi też świetnie ogarniają pc, ale to wyjątki od statystycznej większości.
@Anihilacja_entropii: nie wiem, jak jest obecnie z młodzieżą, ale nie sądzę by było jak tak mówisz (choć mogę się mylić). Za moich czasów, a mam 35 lat, czyli 20-25 lat temu, jak nie miałeś kompa turbo, to musiałeś czasem pogrzebać w jego bebechach (jak ojciec pracował, wracałeś ze szkoły, chciałeś
@MajorKusiol: Tak, oczywiście, i ogarniało to bardzo mało osób a nie tak jak by się wydawało, całe pokolenie.
Teraz tak nie jest bo to zwyczajnie nie jest potrzebne, nawet już starsze pokolenie przestaje się tym jarać tylko kupuje nowego kompa, bo czas jest ważniejszy.
Czasy się po prostu zmieniają,
@Anihilacja_entropii: mało bym nie powiedział, całe też nie. Natomiast imo więcej ogarniało niż obecnie.
W znajomości
a teraz jaki masz z tym problem? imho tu nie ma co naprawiac bo wszystko poprostu działa
@MajorKusiol: bo zmieniły się komputery, weszły, komórki, laptopy itd. i zwyczajnie nawet starsi już nie ogarniają w takim stopniu jak kiedyś, bo zwyczajnie to nie ma sensu.
Za to młodzi znacznie lepiej ogarniają komórki niż starsze pokolenie.
po prostu "komputer" się
@MajorKusiol: PS
dodam tylko, że to nie jest takie oczywiste
Cały problem, który rozstrząsamy bierze się z braku porządnej edukacji, którą powinna gwarantować szkoła, a od zawsze to leżało i kwiczało i nie mogłem się nigdy nadziwić dlaczego, a to było już dekady temu.
Kiedyś to jeszcze było niewinne, ale dziś powoduje cyfrowe wykluczenie które jest poważnym zagrożeniem dla ludzi na rynku pracy, bo świat się bardzo
Ależ Microsoft zniszczył ludziom mózgi.
Nie ma nic zwykłego w reinstalacji systemu. Zwykły to jest brak konieczności jego reinstalacji. No chyba, że to Windows, to wtedy nie. A że większość używa Windowsa to myślą, że to standardowa praktyka, i to tego stopnia, że każdy powinien się na tym znać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam 30 lat i cała masę znajomych którzy komputera używają do fb maila i filmów. Po prostu w waszej bance jest dużo informatyków ¯_(ツ)_/¯