Aktywne Wpisy

vieniasn +21
jaka jest wasza ulubiona gra wideo? (oprócz tfu gothica dziadki)

PierdekAlonso +165
Nigdy w życiu nie używałem petard, ale w tym roku na sylwestra nakupie ze 100 achtungów i bede przez cały dzień puszczał na pohybel kundlom i ich właścicielom (。◕‿‿◕。) Dość dyktatury psiarzy w tym kraju
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
źródło: image
Pobierz

Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to kopiowanie i zlepanie wyników czata GPT/stack overflow, trzymanie się SZTYWNYCH ZASAD typu:
- SOLID
- dobre praktyki
- wzorce projektowe
- wzorce archietktoniczne
- gotowe biblioteki np z algorytmami
itd.
I to jest dumnie nazywane PRACĄ KREATYWNĄ, TWÓRZCZĄ? Gdzie to wszystko jest wysoce ODTWÓRCZE, powiele, zduplikowane, skopiowane xD Nawet powstają memy typu "I stole your code. Its not my code" hehe xD
źródło: programistyczny buddah
Pobierz@nad__czlowiek: I tak to właśnie wyobrażają sobie ludzie co idą na bootcampy i po napisaniu programu "lista zakupów" uważają się za programistów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jasne, że w programowaniu często nie pisze się kodu od zera bo są biblioteki i komponenty, ale ile czasu spędzisz nad ich konfiguracją, analizowaniem niekompletnej dokumentacji, poprawkami, integracją z
@MZ23: i co zrobi z tą fakturą? xD Wrzuci do kosztów gdzie to się nie wliczy w wydatki?
źródło: sddefault
Pobierz@lapuszkadopuszki: nie wie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nad__czlowiek: no i w czym problem? ty masz to wszystko, ale jesteś biedniejszy, a oni wybierają kasę, ale tego nie mają
@Bibiwarum: napisałem ci, że wszystko zależy od charakteru pracy. Czego tu nie rozumieć?
Jako statystyczna osoba na B2B nie płacisz więcej podatku niż statystyczna osoba na UoP. Nie tylko dlatego że masz niższą stawkę podatku ale również dlatego że na B2B średnio zarabia się mniej niż na UoP.