Aktywne Wpisy

runnerrunner +4
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz
WielkiNos +89
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz

Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to kopiowanie i zlepanie wyników czata GPT/stack overflow, trzymanie się SZTYWNYCH ZASAD typu:
- SOLID
- dobre praktyki
- wzorce projektowe
- wzorce archietktoniczne
- gotowe biblioteki np z algorytmami
itd.
I to jest dumnie nazywane PRACĄ KREATYWNĄ, TWÓRZCZĄ? Gdzie to wszystko jest wysoce ODTWÓRCZE, powiele, zduplikowane, skopiowane xD Nawet powstają memy typu "I stole your code. Its not my code" hehe xD
źródło: programistyczny buddah
Pobierz@nad__czlowiek: to w końcu dymanie czy rachunek zysków i strat Panie ekspert od zatrudnienia i emerytury?
@nad__czlowiek: niestety gadasz trochę głupoty bez pojęcia jak to wygląda w praktyce. A w praktyce to nie jest takie łatwe prawnicy np. adwokaci wogóle nie mogą pracować na umowie o prace zgodnie z ustawą prawo o adwokaturze. Programiści pracujący na B2B często tak samo, tylko że z innych przyczyn. Ogarnij się
źródło: adw
Pobierz@Bibiwarum: jeżeli twoja praca ma charakter etatu to to nie jest optymalizacja kosztów, a zwykłe łamanie prawa xD
Przykładowo: prowadzę wypożyczalnie samochodów, dzięki temu że ich leasing mogę wliczyć w koszty to mogę albo kilka dodatkowych aut kupić i prowadzić biznes prężniej albo zamortyzować gorsze miesiące gdy mniej aut wynająłem - w końcu to trzon mojego biznesu
Dodajmy że takiej działalności nie mógłbym prowadzić na UOP - jest
@zibizz1: ale tak robilo np taconafide i rzad ich na tym przylapal
@Bibiwarum: to skąd wiesz czy się to czymś różni od wałków VAT? ( ͡º ͜ʖ͡º)