Aktywne Wpisy

StaraJawka +100
Ej wiecie co, pamiętam internet bez trolli.
Pamiętam yt bez reklam, pamiętam aqq gg nk i instagrama tylko po to żeby mieć kody do bety bad company 2. Pamiętam pc z przyciskiem turbo, atari, game boya którego brałem na wyjazd na grzyby z rodzicami.
Dni spędzone na naprawianiu komarka.
Pamiętam game spy i setki godzin w mohaa.
Kiedyś każdy wstydził się pokazać swój dziub w internecie a dzisiaj co drugi chce być
Pamiętam yt bez reklam, pamiętam aqq gg nk i instagrama tylko po to żeby mieć kody do bety bad company 2. Pamiętam pc z przyciskiem turbo, atari, game boya którego brałem na wyjazd na grzyby z rodzicami.
Dni spędzone na naprawianiu komarka.
Pamiętam game spy i setki godzin w mohaa.
Kiedyś każdy wstydził się pokazać swój dziub w internecie a dzisiaj co drugi chce być

Mystoo +68
Kiedyś na wykopie była własna subkultura. Był papież, testo, białek, kosmonauta i zboże. A teraz? Tylko ukraina, ruskie trole, tusk, nieruchomości i k---a sranie w banie.
Pamięta ktoś z was w ogóle Lirycznego Wandala? Albo projekt klaudiusz, wojnę z p0lkami, użytkownika "kiedysbylemnormalny", hipergamiczną bestię albo tego gościa co go niby janusze na budowie w strecz zawineli?
Ja już sam ledwo co to pamiętam.
Pamięta ktoś z was w ogóle Lirycznego Wandala? Albo projekt klaudiusz, wojnę z p0lkami, użytkownika "kiedysbylemnormalny", hipergamiczną bestię albo tego gościa co go niby janusze na budowie w strecz zawineli?
Ja już sam ledwo co to pamiętam.

Naruszenie minimów z poprzedzającego tygodnia o kilkadziesiąt punktów nie skończyło się dla podaży niczym dobrym. Szybka zmiana kierunku i kontynuacja wzrostu zostawiły kolejny dolny cień na tygodniówce i mocne zamknięcie handlu powyżej połowy wybiciowej świecy z końca września.
Na dziś interwał tygodniowy pokazuje, że wrześniowe wybicie raczej nie było przypadkowym incydentem przed powrotem do wnętrza konsolidacji i trzeba brać pod uwagę wariant przedłużenia impulsu wzrostowego po półrocznym ruchu w bok. Idąc za ciosem popyt mógłby celować w okolice wynikające z wysokości konsolidacji – 20370, wyżej 21010, a w skrajnie pomyślnym dla byków wariancie i przedłużeni całego ruchu listopad 2023 - maj 2024 – nawet 21670 pkt.
Oczywiście zawsze są dwie strony medalu i wypada mieć jakieś znaczniki spadku determinacji w ciągnięciu ruchu wzrostowego, obecnie może to być zejście poniżej 19048,5, a bliżej spadek pod czwartkowe minimum.
Na nadchodzące sesje plan mam na długą stronę, ustawię L przy 19421 z 70 punktowym stopem i celem na 19683. Krótkie ewentualnie pod 19048,5.
Osobiście w ubiegłym tygodniu miałem 4 zamknięte stratne transakcje, na których straciłem -288.5 punktu, wyczyszczony zostałem zarówno z długiej jak i krótkiej strony. W nowy tydzień wchodzę z długimi ze środy po 19284,5 SL 19228 i 19304,5 SL 19238. Powinienem był je zamknąć przed piątkowym close, ale jeśli kurs jutro pozwoli, przesunę stopy na 19263 i zostawię na kolejny tydzień.
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax
Historia wpisów po sznurku:
Rok 2022 Rok 2023
2024 1 stycznia 7 stycznia 14 stycznia 21 stycznia 21 stycznia 28 stycznia 11 lutego 18 lutego 25 lutego 3 marca 10 marca 7 kwietnia 14 kwietnia 21 kwietnia 28 kwietnia 5 maja 12 maja 17 maja 26 maja 2 czerwca 9 czewca 16 czerwca 30 czerwca 7 lipca 21 lipca 20 sierpnia 28 sierpnia 8 września 15 września 22 września 29 września 6 października
źródło: dax_fut_13-10-2024_multi
Pobierz@Gensek: Czytaj Stańczka z DM BOŚ on jest całkiem bullish na W20
https://blogi.bossa.pl/2024/10/13/wykres-dnia-dwa-lata-hossy/