Aktywne Wpisy
jacek-maner +20
#iran Do wszystkich czekających aż wykipi. Chcecie adrenaliny jedźcie sobie do Energylandi. Jakbyście się czuli jakby ktoś kibicował żeby wykipiało tam gdzie mieszkacie. Tam są przede wszystkim ludzie. Wojna to śmierć, wojna to trauma, wojna to zło w czystej postaci. Tragedie ludzkie rozbite rodziny, kalectwo i bieda na pokolenia. Nasz naród powinien to wiedzieć najlepiej bo do dzisiaj się zbieramy i jesteśmy w tyle po WW2.

Minieri +4

źródło: image_picker_DCAAC571-9C7F-4BFA-A345-452730014575-2850-000001B14F80B138
Pobierz@del855: Uwazaj, kuce zaraz beda cie wyzywac od komunistow
@katopa: każdy zawistny owszem, z tym myśleniem to raczej brak korelacji ;) A żeby ocenić kataster, wystarczy spojrzeć na miejsca gdzie tego rodzaju podatki istnieją i działają od lat i zdążyły już pokazać jak to wygląda w praktyce, a nie w
Dożyliśmy czasów gdy wolnościowe wykopki mówią kto co może mieć a czego nie powinien.
Nie można mówić komuś jak ma płacić (pieniądz fizyczny czy cyfrowy) ale już można mówić co może posiadać.
I dobrze, ja też jestem wolnosciwocem tylko tyle że świadomym naturalnych ułomności kapitalizmu i rozumiem że rynek zostawiony samemu sobie może działać dobrze a równie dobrze może dojść do jego zaburzeń bo uczestnicy rynku zaczęli podejmować decyzji nielogiczne a racjonalne - bo wyczuli że można zarobić. O ile takie coś na rynku gumy do żucia można machnąć ręką to na rynku mieszkaniowym - No nie polecam....
Jedne kataster świata nie uratuje, ale cały zespół praw i podatków sprawia że ludzie zachowują się tak lub inaczej... podatek majątkowy jest NORMALNYM podatkiem towarzyszącym ludzkości OD ZAWSZE, w przeciwieństwie do podatku dochodowego...
Kataster? Komunizm
Praca na uop opodatkowana w przedziale 40-60%?
@del855: O to to, wlasnie o to chodzi. Nieskrepowany wolny rynek nie zalatwi wszystkiego bo prowadzi do koncentracji kapitalu (w rekach waskiej grupy elit) tak jak komunizm prowadzi do rozlania biedy na wszystkich.
Natomiast niestety w wiekszosci wypadkow na wykopie nie da sie prowadzic zniuansowanych dyskusji bo jest sie albo
Dałem już przykład z kopalnia węgla czy szczepionkami- do tego się ustosunkuj.
Próbujesz tutaj sprowadzić sprawę do absurdu na zasadzie "co to komu przeszkdza że mam w domu 15 telewizorów" - tylko tak się dziwnie składa że spekulacji zajmuje się nie telewizorami tylko elementami które są potrzebne innym ludziom a nie ma ich w wystarczającej ilości. Przykładem takiego elementu jest mieszkanie. Bogaci ludzie mogą wykupić WSZYTSKIE budowane mieszkania w Polsce
Dlatego trzeba wchodzi z polemikę z kapitalistycznymi ekstremistami - tych ZNACZNIE łatwiej przekonać do regulacji kapitalizmu, niż lewicowych ekstremistów do jakichkolwiek działań rynkowych, bo ci to widzę spisek wszędzie, od gumy do żucia po mieszkanie....
prawie 20k wakatow w policji (a dlaczego? bo slaby hajs)
w wojsku tez nie jest jakos zajebiscie
wgl milo byc przez milosnika betonowego zlota zostac wreszcie przechrzczonym z korwiniaka na lewaka, troche skrajny transfer, ale czego oczekiwac
Żadnego katastru nikt nie wprowadzi. Każdy kumaty w PL się dorobił albo dorobi mieszkania. Margines społeczny będzie na wynajmie i taki już ich los. Ktoś musi wynajmować.
a poza tym na nierucha mnie cymbalku stac, nie o to chodzi