Wpis z mikrobloga

@del855: ale wtedy złoto będzie droższe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
żarty na bok. Mówiłeś, że dlepiej w te auta luksusowe inwestować. Prosiłem o przykład - myślisz, że jest szansa, że poprzesz swoją wypowiedź przykładem ;) ?
  • Odpowiedz
@del855: Jestem tak niekumaty, że hoho ;) serio. Podasz ten przykład inwestycji w auto lepszy niż mieszkanie. Wynajmuje 2 i powiem CI, że nigdy nie widziałem lepszej opcji moim zakutym łebkiem. Ale zainteresowałeś mnie tymi autami. będę bardzo wdzięczny za rzeczowy przykład.
  • Odpowiedz
@majkel88 wyzywasz innych od biedaków chyba tylko dlatego, że obnażyli twoje głupkowate chłopskie rozumowanie. Żenujące.

@ZygmuntJedyny bardziej zastanawia, że ceny (poza faktem, że absurdalnie niskie) dość zbliżone, więc teoretycznie nabył wszystkie w podobnym okresie. Dość kuriozalny scenariusz.
  • Odpowiedz
mieszkanie za 5k za metr? gdzie XD?

@jozef-dzierzynski: w Zabrzu, Rudzie Śląskiej, Bytomiu, Legnicy Jeleniej Górze, Wałbrzychu i setkach innych miast. I mowa tu o cenach współczesnych, bo z 5 lat temu to chyba tylko w największych miastach ciężko było takie znaleźć. Myślisz, że jak ktoś ma mieszkanie, to tylko w Warszawie w centrum?
  • Odpowiedz
@wrth: 15 lat temu mieszkanie 40 metrów kw. kosztowało około 250 tysięcy złotych. A on przynajmniej połowę tych mieszkań kupował właśnie wtedy. Więc pisze w papiery za ile kupił. Nie wiem, czy jest jakikolwiek obowiązek waloryzowania wartości posiadanych nieruchomości w oświadczeniach. Jeśli nie ma - to tzw. drążenie tematu można sobie poślinić i wetknąć w dziuplę.
  • Odpowiedz
  • 0
@smokingcat

Ja nic nie pisałem o żadnych samochodach, pisałem o zlocie. A jeśli uważasz że skoro poprzed nawet nir 10 a w zasadzie 5 lat było wybitne nie betonu - to następne 5 lat takie będzie- to gorąco nie polecam takiego rozumowania.
  • Odpowiedz
@wrth: Pomijając wszystko to ja rozumiem że wpisuje takie ceny za jakie kupił. Sam 10 lat temu kupowałem mieszkanie i nie mam pojęcia ile teraz by było warte (z 2x więcej na pewno). Sam bym wpisał cenę zakupu. Komu chce się sprawdzać ceny jeśli nie musi?
  • Odpowiedz