Aktywne Wpisy
Beka z ludzi co zmieniaja opony dwa razy w roku w czasach kiedy można kupić dobre całoroczne. Może i maja odrobinę gorsze parametry w lato oraz w zimę, ale warto zauważyć że przez sporą część roku jest okres przejściowy kiedy są znacznie lepsze niż letnie i zimowe. #motoryzacja
Minieri +650
Dzisiaj zmiana idealna. Tak wyszło że zacząłem nietypowo o 23:00 a skończę już o 6:00 czyli załapię się jeszcze na początek porannego ruchu. Zmiana nietypowa bo tak mi wyszło z godzinami po tym jak musiałem zastąpić kolegę na innej stacji sieci. Ogólnie ostatnio robiłem sporo godzin i miałem mało czasu, ale w końcu udało się trafić na spokojną, jak zawsze w tygodniu, nockę. Taką na której spokojnie zjem, poczytam i zrobię dotrwam
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej i generalnie traktował jak śmiecia. Narracja była taka, że to prawdziwa miłość, ale wiecie - trudna. Był tam też taki brunet, który pojawił się na krótko, ale był szlachetny, typ wyglądał jak dziecko Banderasa i Haydena Christensena ( ͡° ͜ʖ ͡°), był z przyszłością (prawnik). Traktował ją z troską, szacunkiem, chciał jej szczęścia tak bardzo, że odszedł, żeby mogła dalej latać za blondynem. Strasznie byłam rozczarowana taką postawą już jako gówniara, bo to było absurdalne. Teraz się zastanawiam, jaki takie kultowe produkcje miały wpływ na dziewczynki, którym normalizowano coś takiego. Znam masę kobiet, które dają się poniewierać, bo kochają.
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozkminy #lata90
Teraz to dojrzała miłość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uważam, że najlepszy jest 4 sezon. Ale lubię też Humbug (2x20) - lubię p------e akcje.
Moje ulubione:
Leonard Betts (4x14)
@Wszystkooo_: emocje
Z tym Banderasem nie pamiętam jak już się
wpis to takie typowe pierdu pierdu pod wykopowe narracje
Te seriale są tak konstruowanie, bo ludziom chyba ogólnie brakuje wrażeń w życiu. Tylko, że to fikcja i przeniesiona na grunt związku sieje spustoszenie. Ja wkurzałam
@Wszystkooo_: wydaje mi się, że jest odwrotnie, że to nie jest tak, że serial normalizował i uczył kobiet tych wzorców, ale to kobiety ogólnie mają powyższe tendencje, a serial po prostu uderzał w nuty, które kobiety lubią słuchać i był dostosowany do kobiecych preferencji. Cholera, mam kontaktu z kobietami aż za dużo i naprawdę umiejętne poniewieranie kobietami
Bo wiesz, jak to jest. Dlaczego bajki kończą się ślubem? Bo po ślubie kończy się bajka.
Zgodzę się z tym, że Mili święta nie była. Bardziej mnie to obecnie uderzyło, że tyle tam było szans i powrotów, strasznych świństw. To jest normalizowanie takich akcji w związkach, bo na końcu może być ślub i gołąbki.