Aktywne Wpisy
klaudxx +4
Jednym z plusow bycia singielka jest to, ze nie trzeba wymyslac ani kupowac prezentow partnerowi na swieta.
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki
Alcadent +377
ja p------e jak sobie przypomnę jak szukałem mieszkania z wtórnego i wszędzie musiałem się umawiać przez pośredników XD. Prawie każdy przed chciał podpisać umowe, ze za jego plecami nie będę się kontaktował z właścicielem i wyglądało to tak, ze przed blokiem na jakiejś ławce albo na murku to podpisywałem. Niektórzy nie raczyli nawet wysłać tego przed, żebym się zapoznał i nie tracić czasu. No dobra, ale skoro podpisuje umowe gdzie przeważnie widnieje
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej i generalnie traktował jak śmiecia. Narracja była taka, że to prawdziwa miłość, ale wiecie - trudna. Był tam też taki brunet, który pojawił się na krótko, ale był szlachetny, typ wyglądał jak dziecko Banderasa i Haydena Christensena ( ͡° ͜ʖ ͡°), był z przyszłością (prawnik). Traktował ją z troską, szacunkiem, chciał jej szczęścia tak bardzo, że odszedł, żeby mogła dalej latać za blondynem. Strasznie byłam rozczarowana taką postawą już jako gówniara, bo to było absurdalne. Teraz się zastanawiam, jaki takie kultowe produkcje miały wpływ na dziewczynki, którym normalizowano coś takiego. Znam masę kobiet, które dają się poniewierać, bo kochają.
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozkminy #lata90
@Wszystkooo_: Ona się za nim uganiała, ale jak niby ją zdradzał skoro nie byli nawet razem?
Ale pamiętam też że Pablo też okazał się niezłym chujem, ale nie pamiętam już co o-----ł (sle yo kuz bliżej końca).
jestem na 5x05 dopiero i kiedyś wiesz oglądałam sporo odcinków ukradkiem za dzieciaka czy losowo gdzieś tam później ale nigdy nie oglądałam jak teraz metodycznie i na spokojnie, to mój pierwszy raz. nie wiem w sumie czy widziałam wszystko w tamtych losowych czasach, pewnie nie.
a teraz właśnie oglądając 'jak bóg przykazał' wybrałabym
@Wszystkooo_: Ciekawe bo pamiętam, że oglądałem to naprawdę często, ale nie pamiętam ani jednej sceny z tego serialu. xD
Ale fajny bo zaszczepił u mnie miłość do telenowel latino
Te seriale stwierdzaja rzeczywistosc, a nie programuja.
Wiele kobiet "kocha" zwyroli, nawet po swoim slubie z ulozonym.
To sa te emocje, ktorych szukaja p0lki zagranica.
Ciesze sie ze pomoglem, wisisz mi p--o naiwniaro.
@Wszystkooo_:
Problem dziala tez w druga strone, wystarczy wykop poczytac by widziec ze faceci tez sie pakuja w relacje w ktore "nie powinni" i im tak naprawde szkodza.
Zatem sek w tym ze z jakiegos powodu ludzie nie sa uczeni "odpuszczania" - gloryfikowana jest romantyczna milosc,
[https://youtu.be/G6OYDUomYwI?si=4G4Ikyfx6W6XYvRr]
@Wszystkooo_: W złym rozumieniu i wypaczeniu tej opowieści- tak, tylko nie takie jest przesłanie. Kobieta cywilizuje instynkty mężczyzny, by je wykorzystać dla wspólnego dobra (tylko gdzię to dobro faktycznie musi być) i naprawić świat choćby w małym stopniu (motyw też w bajkach studia Ghlibi). Najlepszym i najciekawszym przykładem rozbudowania tego motywu jest baśń o złotowłosej w wersji oryginalnej- wtedy obcięcie włosów i