Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema, tak więc trenuje teraz ponad rok. W tej chwili mam koło 18% bf i jestem na masie. Póki co robiłem tylko jedną redukcję na której zszedłem do około 16%. Dlaczego? Robiłem się za chudy, ręka spadała do 35 cm w obwodzie. Z natury jestem chudy. Pytanie mam czy dobrze zrobiłem, czy powinienem mimo wszystko zejść do 11% np. i nie patrzeć na rozmiar. W lustrze byłem już mocno wychudzony. Czy podczas następnej redukcji powinienem zejść nisko mimo wszystko (planuję ja na koniec marca/początek kwietnia), czy czekać z tym dopóki będę miał staż typu 3-4 lata. Dzięki.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #odchudzanie #sylwetka #pytaniedoeksperta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema, tak więc trenuje teraz ponad rok. W te...

źródło: body-fat-men

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przy takich wymiarach, to nic dziwnego, że przy redukcji będziesz wyglądać słabo, a nawet jeszcze gorzej. Oczywiście możesz cisnąć redukcję do kości, ale to wg. mnie to strata czasu, o ile nie uprawiasz jakiegoś sportu, w którym niższa masa ciała jest korzystna. Sylwetkowo jedynym słusznym rozwiązaniem jest robienie masy przez najbliższe lata, dopóki nie będziesz naprawdę duży i silny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lepiej być małym i tłustym czy tylko małym? Nie mówię małym i suchym# bo nie przesadź z tą redukcją. Jak zejdziesz za nisko to z całą pewnością zanim zbudujesz coś mięsa to się podlejesz mniej lub bardziej.
Więc doprowadź się do akceptowalnego bfa, a potem masuj. Lepiej mieć 33 w żyłach i z odciętym tricepsem niż 40cm kiełbasę z galareta.
  • Odpowiedz
@Summer92: to na zdjęciu to bliżej 9%, niż 5. Robienie takiego zakresu mija się zupełnie z celem, bo w praktyce to jest przepaść. Aby sobie to uzmysłowić, to wystarczy pomyśleć, że to prawie dwa razy mniej tkanki tłuszczowej.
  • Odpowiedz