Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 171
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

xD wykopki neetujace u starych myślą, że to oni zmieniają świat

@naganiaczherculesa: Gdzieś tak napisałem? Skąd w ogóle pomysł, że neetuje?
Twoje projekcje odłóż do szuflady, bo ci się coś w główce poprzestawiało.

Zresztą - masz konto na wykopie 2x dłużej niż ja, więc nazywanie mnie "wykopkiem" z twoich ust jest komiczne.
  • Odpowiedz
Poligamia wśród gatunków objawia się gigantycznym dymorfizmem płciowym gdzie samce są kilkukrotnie większe od samic aby mogły ze sobą rywalizować, ludzie stracili dużo na dymorfizmie płciowym a różnice są o wiele mniejsze gdy porównasz inne gatunki ze sobą gdzie różnice we wzroście mogą wynosić prawie do 30 centymetrów podczas gdy u nas jest to mała tendencja zaczynająca się od 10 cm do 12.

@Filippa: tylko wtedy, kiedy jeden samiec ma
  • Odpowiedz
Związki monogamiczne pozostają preferowanym wyborem dla większości, co sugeruje, że ludzie nie są z natury skłonni do poligamii.

@Filippa: Nie to, że się przyczepiam, ale podałaś argumenty wskazujące na zalety związków monogamicznych. To chyba nie jest to samo co faktyczne "preferencje".
  • Odpowiedz
@Kskskkdkdkk błąd.

U gatunków takich jak goryle, jeden dominujący samiec często kojarzy się z wieloma samicami, co prowadzi do znacznego dymorfizmu płciowego, ponieważ samce intensywnie rywalizują o kontrolę nad grupą samic.
Powoduje to, że samce są znacznie większe i bardziej wytrzymałe, aby prześcignąć rywali.
U szympansów zarówno samce, jak i samice mają wielu partnerów do krycia, a rywalizacja między samcami o wyłączny dostęp do samic jest mniej intensywna. W rezultacie dymorfizm płciowy jest
  • Odpowiedz
@Reiden:

Ciekawe jaki będzie ruch ze strony mężczyzn ale w mojej ocenie chłopcy zostali pokonani i sytuacja będzie się tylko pogarszać. Co z tego wyniknie ? Nie wiem
Jako przeciętnie wyglądający mężczyzna nie chce mi się do czegokolwiek przymusac kobiety, mam to wszystko w dupie na tą chwilę

Relacje damsko męskie mają tylko smak gdy kobieta pożąda i też przejmuje inicjatywę.
Małżeństwo i związki to na dłuższą metę oszukiwanie rzeczywistości.
  • Odpowiedz
Brawo. Odkryles jak dziala ewolucja

@oddalenie: Też ci pobije brawo jak odkryjesz, że ewolucja nie daje najlepszych czy nawet dobrych rozwiązań adaptacyjnych i zdarzały się przypadki, że gatunki wymierały realizując swoją strategię reprodukcyjną.

W obecnym świecie rozwiązania "sugerowane" ewolucyjnie są gorsze niżeli te możliwe do osiągnięcia kulturowo.
Obecnie nie przydają się agresorzy z dużą tkanką mięśniową którzy mogą zapolować na mamuta (w naszym pierwotnym środowisku czyli sawannie też się średnio przydawali do polowań,
  • Odpowiedz
Ludzie z natury nie są monogamiczni

@Reiden: nie wiesz co p--------z i twoje opinie to urojenia wynikajace z kompleksow i cuckold fantazji
przewiduje cos zupelnie odwrotnego
  • Odpowiedz
Gdzie wady?

@sandilinka: Najbardziej produktywni są młodzi ojcowie, którzy chcą zapewnić byt rodzinie. Bez tych młodych ojców świat się zatrzyma, nie będzie na utrzymanie państwa. Państwo i społeczeństwo potrzebuje ludzi, którzy będą mieli motywację do pracy. Rozpad rodziny powoduje, że takich mężczyzn jest coraz mniej. Kobiety z systemu biorą, dają mężczyźni. Rośnie nam pokolenie, w którym tylko niektórzy mężczyźni będą mieli potomstwo z przypadku, a inni nie. Poczytaj o eksperymencie
  • Odpowiedz
@Eteres: wiadomo ze gatunek moze nie byc dostosowany do srodowiska albo srodowisko sie zminic. Ale to nie zmienia ze dalej ewolucja dziala jak dziala i narazie nie wyglada by nasz gatunek mial z tym problem. Kobiety dalej wybieraja na tych samych atawistycznych cechach ale w zasadzie nic sie nie zminilo - umiejetnosc zdobywania pozywienia zostalo zastapione kasa, uroda dalej statystycznie swiadczy o zdrowiu, a agresja o mozliwosciach obrony na ulicy.
  • Odpowiedz
mają założyć laski nauczone, że wszystko im się należny za darmo, łącznie z księciem na koniu jak w komediach romantycznych, że zamiast pracować to się ma OF, że walenie się z jakimiś erazmusami na lewo i prawo to nic złego?

@BombaskaEskadraLotnicza: oraz, ze trzymanie dziewictwa dla meza to frajerstwo a rozwody sa super - no nie da sie z takimi kobietami założyć sensownej relacji opartej o coś więcej niż łóżko
  • Odpowiedz