Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +453
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

Qersoui +202
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

#antynatalizm
W sensie ludzie jedzą i srają?
Bo dla twojego dziecka może się to okazać nie "dobrem" a przekleństwem. Żaden rodzic nie może zagwarantować swojemu dziecku szczęścia ergo jest to loteria... cudzym życiem... bez jego zgody... ani takiej
Które istnienie może wybrać, czy chce być? Żadne.
Dlaczego boimy się śmierci? Bo nieistnienie jest dla nas i naszego ego przerażające. Ludzie wymyslili pieklo, niebo, reinkarnacje itp bo
@MorningStarR: To Ciebie widocznie prowadzi, a wyobraź sobie, że ludzie są różni i nawet ta "natura i popędy" są u nich zróżnicowane.
To brzmi jakbyś chciała dziecko uchronić przed złem tego świata, wiesz jaki jest najlepszy sposób żeby to
@MorningStarR: no chyba, że podczas przedszkolnej wycieczki na pocztę jakiś siedemdziesięciolatek, któremu poprzestawiało się w główce (natura) podejdzie, dźgnie nożem i dziecko umrze na miejscu.
A nie, czekaj, przecież to tylko moja perspektywa,
@ZabyWkaluzyWlesie: a ty bierzesz to pod uwagę przed spacerem na pocztę?
@mojaprawdajestmojsza