Wpis z mikrobloga

Też macie wrażenie że życie to oszustwo?

Jesteście zmuszeni żeby codziennie z---------ć, rano się godzinę czasem dwie wybierać, później z---------ć do pracy i w ogóle pracować i tak do z-------a?

Przecież to jest męczarnia i ja wiem że są ludzie co nie muszą pracować tylko generalizuję bo większość osób jednak jest skazana na ten wysiłek i często dyskomfort. Pamiętam jak całe życie męczarnią była dla mnie szkoła, później studia też wysiłek, a teraz mam najbliższe kilkadziesiąt lat z---------ć żeby mieć co żreć albo znaleźć sobie bogatego męża i być niewolnicą

Tylko ja tak mam że mam wrażenie że coś tu jest nie tak z tym wszystkim?

#przemyslenia #pracbaza #zycie
AIicja - Też macie wrażenie że życie to oszustwo?

Jesteście zmuszeni żeby codziennie...

źródło: 234

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AIicja: Znowu te przemyślenia na poziomie podstawówki. Weź sobie książki do ręki i poczytaj i odpowiedz sobie sama na pytanie dlaczego żyjemy w takim świecie i jak to się stało. Pamiętaj, zawsze możesz żyć na własnych zasadach bez cywilizacji i przymusu pracowania, dżungla amazońska czeka.
  • Odpowiedz
@Mnhfdvhjthbb: eutanazja powinna być dostępna, z pretensjami że nie jest to nie do mnie.
Natomiast dopóki nie jesteś obłożnie chory ani niepełnosprawny to możesz również realizować myśli magiczne na własną rękę, bez udziału szpitala
  • Odpowiedz
@AIicja:

znaleźć sobie bogatego męża i być niewolnicą

( ͡° ʖ̯ ͡°) czyli temu nie mogę znaleźć sobie żadnej różowej ponieważ 32lvl here, 1,88m i 30k miesięcznie, i to pewnie przez to bo różowe myślą że ich budżet domowy był zniewalająco-szokujący - i pewnie tej niewoli się boją ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AIicja Praca w sumie nie jest taka zla w porownaniu do sytuacji dzikich zwierzat, ktore codziennie musia walczyc o zycie i pozywienie. Natomiast jesli chodzi o „kult z--------u” to juz inna sprawa. Sam kiedys marzylem o jakiejs wielkiej karierze, ale gdy doswiadczylem wielkomiejskiego wyscigu szczurow to stwierdzilem, że to p------e, wynioslem sie do powiatowego. Spokojne zycie poza wielkim miastem + praca zdalna (lub wlasny biznes) to dla mnie jedyne sluszne drogi
  • Odpowiedz
@AIicja: jak jeszcze pomyślisz o wszystkim na około to jest smutniej.
1. Jak skończysz szkołę średnią to idziesz na studia. I o ile masz kasę od rodziców to jest spoko. Jak nie - zasuwasz w pracy, a w międzyczasie się uczysz.
2. Potem pierwsze lata pracy - rynek ciężki - szukasz, starasz się, by wyrobić sobie jakąś pozycję, pierwsze doświadczenie.
3. Jakoś tam się statkujesz koło 27-30 roku życia - no to
  • Odpowiedz
  • 0
@AIicja No niby tak, ale jedzonko ze sklepu fajnie się bierze, korzysta z prądu, wody i dróg. Ktoś musiał to stworzyć. Wymieniasz swoją pracę za cudzą ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
człowiek który nie musi się starać o nic i wszystko ma podane na tacy jest na prostej drodze do degeneracji

@Twardy_N------k: Tak Ci wmówili w szkole? Człowiek który nie musi się starać o nic i wszystko ma podane na tacy, może wreszcie żyć i korzystać z życia, a nie tracić większość swojego czasu na tej ziemii na siedzenie w robocie.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

na czym miałoby polegać?

W wyniku oddziaływania zjawiska życia dochodzi do wymuszonego zaistnienia istoty żywej i tym samym wrobienia jej w zbędną egzystencję, w trakcie której musi ponosić nieproszone
  • Odpowiedz
@lemonic:

Uważasz że praca by mieć jedzenie to nie jest normalne?

Tak zwana normalność polegająca na tym, że zbędnie i wymuszenie zaistniałe istoty zmuszone są do zapętlonego wysiłku zaspokającego w kółko odnawiającą się potrzebę jedzenia, jest błędna i nigdy nie powinna
  • Odpowiedz