Aktywne Wpisy

maniek74 +101

baidu +16
Ciekawe podsumowanie dlaczego administracja D. Trumpa moze dazyc do krachu na gieldzie.
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do

![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file2234093674030035673
Pobierz@fredperry: ty sikasz bo zdrowiej, ja tak sikam bo z rana jestem leniwy nie jesteśmy tacy sami xD( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fredperry: Faceci, którzy sikają na siedząco to pantofle.
Po drugie sikanie na siędząco nie jest zdrowsze. Co najwyżej jest tak samo zdrowe jak sikanie na stojąco, ale prawdopodobnie jest mniej zdrowe ze względu na kontakt z zarazkami z deski.
@Chce_tylko_byc_obok_Ciebie: sam po sobie sprzątam i nie mieszkam z mamą. Ale nie wiem o czym wy gadacie, że strasznie trzeba sprzątać jak się sika na stojąco. Raz na jakiś czas się zdarzy, że muszę przejechać papierem toaletowym, bo gdzieś kapnie, ale no bez przesady xD
Zresztą jak jest duże ciśnienie i się sika na siedząco to strumień też przecież