Wpis z mikrobloga

Szukam dobrego odpływu liniowego, długość prawdopodobnie 70cm, ponieważ mam kabinę 80x100. Odpływ ma być do mieszkania w bloku, z tego co się dowiedziałem, to wylewka ma głębokość około 6cm, dlatego pewnie muszę wybrać jakąś wersję slim? Jeśli chodzi o budżet, to jestem w stanie przeznaczyć do 1500, no maks 2000 złotych, zależy mi żeby było z nim jak najmniej problemów. Polecacie coś?

#lazienka #mieszkanie #nieruchomosci #remontujzwykopem #remont #mieszkania #niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #pytaniedoeksperta
KrysztalowyMick - Szukam dobrego odpływu liniowego, długość prawdopodobnie 70cm, poni...

źródło: 1000004310

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MG78: Z tym vogi też się naczytałem opinii że taki super, więc zamówiłem. Dostałem kartkę, że jeśli wystawie im pozytywną opinie google to dostanę tą taśmę hydroizolacyjną czy tam kołnierz za free. Ogólnie jest ok, ale kupiłem do drugiej łazienki jakiś tańszy i wcale nie odstawał.
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: ostatnio montuje te z tworzyw sztucznych bo po tylu awariach tych niby "nierdzewnych" w których się dziury robiły cześć producentów chyba zeszła na ziemie Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@GorinNoSho82: co? Polecam bo takie mamy, polska firma, dają gwarancję chyba na 10 lat, wysyłają tego samego dnia i mają wersję przyścienna dzięki czemu nie trzeba robić kopert oraz maja suchy syfon dzieki czemu nigdy nie wali nawet jak nie używsz. Dlugo szukaliśmy, czytaliśmy opinie i te się wydawały spoko, w dobrej cenie to polecam. Jak coś się złego zacznie z nimi dziać to nie będę polecać
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: moim zdaniem tak, możesz sobie dopłacić jak ci się jakiś design podoba ale warto potrzeć jakie mają odpywy, bo nie każdy ma suchy syfon lub podwojny odpływ. Dodatkowo nam zależało na wersji przyciennej żeby nie robić koperty, a takiej wielu prodcentów po prostu nie ma.
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: ja ze swojej strony mogę polecić odpływy i-drain, mają w ofercie takie, które nadają się do montaż przyściennego (nie mylić z naściennym), bardzo dobre opinie też słyszałem o viega.
  • Odpowiedz
Przy wylewce ~6 cm bierz niski profil (≤55–60 mm) z dużym koszem i wyjmowanym syfonem; z doświadczenia polecam odwodnienia liniowe Bielbet — mają wersje slim 70 cm, ruszt pod płytkę i syfony dry/wet, więc jest mało problemów.
  • Odpowiedz