Wpis z mikrobloga

Oj spurtały się kodoklepaki 12k brutto uop i reszta wykopków widząc zarobki typka rok po studiach lekarskich za dyżurowanie na sorze tudzież przepisywanie ramiprylu w POZie xDD

A co wy myśleliście, że za select gwiazdka from tabelka sobie m4 kupicie? xDDDDDDD

#bekazwykopkow #bekazprogramistow #programowanie #programista15k #pracait #medycyna
biaukowe - Oj spurtały się kodoklepaki 12k brutto uop i reszta wykopków widząc zarobk...

źródło: Screenshot 2024-07-13 at 09.34.52

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@biaukowe 40k netto 2 lata po studiach, z czego rok to staż bez prawa do praktykowania? xD to chyba jak cię stary w swojej klinice medycyny estetycznej zatrudnia
  • Odpowiedz
  • 10
Może prowadzą własną klinikę

@Blomex: jesli te osoby istnieja (w co watpie) to co najwyzej klinika rodzicow. Raczej niskiej jakosc bait. przy takich zarobkach tylko 100k wkladu? widac ze matematyka jest im daleka.
A jesli istnieja to obstawiam stomatologow pracujacych u rodzicow
  • Odpowiedz
  • 5
@biaukowe: aby baicić to trzeba mieć choć podstawową wiedzę w temacie. Lekarz w wieku 27 lat to jest świeżo po studiach jeszcze specjalizacji nie zrobił, więc 40k netto to on ma ale w pół roku.
  • Odpowiedz
@biaukowe: koleś mający 27 lat jeżeli jest lekarzem to jest jeszcze w trakcie specjalizacji. Lekarz w trakcie nie dostanie takiej kasy. Nie ma opcji. Lekarz z dobrą specjalizacja gdzie jest zapotrzebowanie - jak najbardziej możliwe, ale to nie jest większość lekarzy.
  • Odpowiedz
@biaukowe: da sie zarabiac 40k bedac kodoklepakiem FE, nawet nie trzeba umiec napisac podstawowego sql query ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co wy myśleliście, że za select gwiazdka from tabelka sobie m4 kupicie?

nie tylko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lubie_placki777: moja siostra ma 36 lat, specjalizacje zrobiła rok temu. Zarobki ok. 8 tys brutto plus drugie tyle z dyżurów. Źle nie jest ale do mojej pensji programisty i warunków pracy jakie mam to jeszcze bardzo daleko (btw: miałem drzwi otwarte na medycynę, mogłem iść ale nie chciałem i uważam że dobrze zrobiłem).
  • Odpowiedz
. Zarobki ok. 8 tys brutto plus drugie tyle z dyżurów. Źle nie jest ale do mojej pensji programisty i warunków pracy jakie mam to jeszcze bardzo daleko (btw: miałem drzwi otwarte na medycynę, mogłem iść ale nie chciałem i uważam że dobrze zrobiłem).

@Krolik: Gdzie twoja siostra pracuje i jak specka ? Przecież te zarobki są tragiczne, lekarz na pierwszym roku specjalizacji dostaje 7k brutto, a rodzinni w trakcie
  • Odpowiedz
@lentilek: onkologia

Oczywiście w prywatnej przychodni dostanie więcej, ale jeśli chce się rozwijać to musi pracować w publicznym szpitalu a nie tylko robić chałtury.
  • Odpowiedz
Lekarz w trakcie nie dostanie takiej kasy.

@lubie_placki777: mój kolega w trakcie specki z psychiatrii - 16k brutto podstawy, 6k netto B2B za dzień dyżuru w weekend, jak sobie upychał wszystkie weekendy to miał te ~40k w zamian za całkowity brak życia prywatnego

dla złośliwych - źródło danych on sam, oczywiście mógł kłamać, ale mieszkanie szybko kupił
  • Odpowiedz
@Krolik: W publicznym szpitalu z długami też lekarze pracują na kontraktach i stawki są 150+... Niech siostra lepiej poszuka i odpali Tobie coś za poradę
  • Odpowiedz
moja siostra ma 36 lat, specjalizacje zrobiła rok temu. Zarobki ok. 8 tys brutto plus drugie tyle z dyżurów.

@Krolik: Więcej zarabia mój kuzyn fizjoterapeuta zaraz po studiach. Są może jakieś osoby po studiach lekarskich, które nie chcą dużo zarabiać, ale jeśli ktoś chce to sufit jest dużo, dużo wyżej i kilka przykładów anegdotycznych tego nie zmienia
  • Odpowiedz
@steppenwolf12: no to ciekawe, bo mam 2 lekarzy w rodzinie i w mieście wojewódzkim nie mają takich stawek. Albo moja rodzina kiepsko zarabia (mają specki), albo Twój kolega opowiada bajki, albo super trafił.
P.S. Sprawdź sobie ile zarabia rezydent, Twój kolega bajki opowiada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz