mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dość, jestem rozczarowana bo nie tak miało być. W skrócie. Jestem z facetem kilka lat, mamy jedno dziecko.
Umowa była jasna: dzielimy odpowiedzialność finansową i obowiązki w miarę możliwości po równo.
Jak się domyślacie wcale nie jest równo.
W praktyce większość obowiązków domowych spada na mnie (minimum 70% ale bywa że i wszystko).
Koszty życia dzielimy po równi, tzn mamy konto do opłat i pieniędzy na życie gdzie co miesiąc przelewamy stałą kwotę.
Facet jakoś się w domu rozleniwił ale za to pracuje jak maniak, z resztą zdalnie. Kosztem jego nadchodzim, ciągłych kursów ja zawodowo stoję w miejscu i zaczynam zarabiać mniej. Nie ma mowy żebym mogła zostać w pracy choć trochę dłużej, mogła pójść na doszkolenie, po pracy nie ma czasu na dodatkową, regularną naukę... Zawalam bo jak dziecko jest chore to wolne biorę ja, mam głowę pełną obowiązków (praca, dom, dziecko).
Czuję, że muszę myśleć o wszystkim... Mówiłam już wielokrotnie, że to jest duży problem, że nie mam zamiaru poświęcać swojego życia zawodowego i osobistego poza rodziną dla jego rozwoju bo to powinno iść po równo a nie wszystko moim kosztem i to jeszcze bez żadnej zgody.
On ma chyba w dupie co ja mówię. Wcześniej tak nie było, normalnie mogliśmy się dogadać. Zaczynam myśleć, że skoro nie mam wsparcia, obowiązki wykonuje jakbym była sama, płace za wszystko jakbym była sama to po co mi taki facet, który i tak jest nieobecny?
Ciężka sytuacja. Sama do końca nie wiem co robić ale mówienie i tłumaczenie nie pomaga... #zwiazki

─────────────────────

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

23
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
krystekw2
krystekw2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
216
Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz
@Mathas: @colod ale wy musicie mieć smutne życie xD
101
Mimla
@Mathas: jaki z ciebie musi być przegryw XD
OPko, a może po prostu powiedz że idziesz na szkolenie, albo nie bierzesz tego wolnego bo nie, albo nie zrobisz zakupów bo masz inne zajęcia i od dziś to jego zadanie?
51
spirityfree
spirityfree
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
48
Marek_Licyniusz_Krassus
Marek_Licyniusz_Krassus
@Mathas Hmm, pomyślmy. Według wpisu, zdecydowali się na dziecko bo jej partner obiecał jej że będą równo dzieli się obowiązkami przy wychowaniu tego dziecka bo w sumie to też jego dziecko. Dziecko się pojawiło a jej partner ma trochę wywalone na to, bo właśnie robi karierę i wychowaniem ich dziecka zajmuje się głównie Op-ka ale kosztem swojej kariery. Więc jak kopnie ja w dupę to za bardzo nic się nie zmieni,
47
krystekw2
krystekw2
@Mathas: Ale co ona ma z jego pensji, jak po równo wpłacają, a nawet ona więcej? Do tego typ nic nie robi w domu, więc większość obowiązków i opłat jest po jej stronie
43
darknightttt
@Mathas: przecież ona sama się utrzymuje xD do tego więcej zajmuje się dzieckiem i obowiązkami, facet nie wnosi tutaj prawie nic
21
spirityfree
spirityfree
@Mathas: a co ma docenianiać xD beznadziejnego faceta?
18
NieBendePrasowac
@colod: @Mathas podoba mi się jak od czasu do czasu ogół wykopu wykazuje rigcz i jedzie po bezmyślnych, chamskich mizoginach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
15
Mathas
@mirko_anonim: To po co pchałaś się w dziecko jeśli kariera jest dla Ciebie ważniejsza? na miejscu typa kopnąłbym Cię w dupe aż miło, dopiero wówczas zobaczyłabyś po co Ci facet z pensją jakbyś miała niańczyć bachora 24/7, do tego praca i samodzielne utrzymanie
13
spirityfree
spirityfree
@Mathas: to by pasowało ale odnośnie ojca tego dziecka a nie opki
13
pianinka
pianinka
@mirko_anonim: Oj uważaj koleżanko, moja kuzynka jest właśnie w takiej sytuacji, 15 lat pracy na pełen etat + obrabianie dwójki dzieci, a mężuś latał na dodatkowe kursy, szkolenia, delegacje, podyplomówki, po czym po kilku awansach ją kopnął w dupę i zostawił z dziećmi dla młodszej. Jak z nią rozmawiam to mówi, że tego najbardziej żałuje, że stawała na głowie żeby kręcić jego karierę kosztem swojej i została z niczym, od
13
mirko_anonim
Anonim (nie OP): >To albo chłop nic nie robi albo ona robi większość, zdecyduj się. Jak chłop kopnie ją w dupe to będzie miała wszystkie obowiązki na sobie, do tego bachor i utrzymanie się na swojej głowie. Baba nie docenia tego co ma, a chłop też głupi jak nie potrafi sobie ustawić baby

@Mathas: Jak miło, że od razu zakładasz, że jak rozwód to ojciec umywa ręce i nic nie
10
Linnior88
@Mathas

@mirko_anonim: To po co pchałaś się w dziecko jeśli kariera jest dla Ciebie ważniejsza? na miejscu typa kopnąłbym Cię w dupe aż miło, dopiero wówczas zobaczyłabyś po co Ci facet z pensją jakbyś miała niańczyć bachora 24/7, do tego praca i samodzielne utrzymanie

Czytać nie umiesz patusie? Ona z pracy zrezygnować nie może bo jej "partner " wymaga równych finansów
Właściwie to ona powinna znaleźć normalnego faceta
9
T.....t
@Mathas: dlatego lepiej nie mieć dzieci z Polakiem
6
Marek_Licyniusz_Krassus
Marek_Licyniusz_Krassus
@czemuztak Bo dziecko dużo zmienia, to nie kotek czy pies że można łatwo dojść do kompromisu. Przed ciążą być może wydawał się fajnym, ogarniętym facetem, który sam zapewniał że będą się dzielić obowiązkami, a jak pojawiło się dziecko to być może uznał, że niech matka się nim zajmuje a on będzie zarabiał, w końcu jest kobietą.
6
darknightttt
@czemuztak: raczej ten facet nie potrafi skoro anon pisze Mówiłam już wielokrotnie, że to jest duży problem
5
darknightttt
@czemuztak: i z tego co pisała inaczej się umówili
5
Linnior88
@krystekw2

@colod: Przecież pisze, że w trakcie choroby dziecka, itd. to ona bierze wolne. Ludzie, co wyście się tak rzucili na kobietę? Nie dziwię się, że ma dość. Jeżeli by ją w pełni utrzymywał, za wszystko płacił, to rozumiem, że moglibyście po niej jeździć. Ale jak dzielą się teoretycznie na pół, ale kobieta daje od siebie dużo więcej, to to nie jest normalna sytuacja. I wy się później dziwicie
5