Wpis z mikrobloga

Czy wiecie że kupując kosiarkę nie macie władzy nad czasem w którym kosi, a producent sprzedaje wam urządzenie którego prace sam kontroluje i wyznacza wam limit dzienny :D #kosiarki #ogrod
32cm - Czy wiecie że kupując kosiarkę nie macie władzy nad czasem w którym kosi, a pr...

źródło: FB_IMG_1778474329940

Pobierz
  • 258
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@32cm: i to jeszczcze husqvarna za 6k. Masakra.
Czyli oni podaja areal jaki ma kosić i jak dobierzesz do 1000m2 to nie skosi 1200 bo to jej limit. A jak chcesz większa to musisz dać 17 tys. Niezle. Masz te kosiarkę? Ile metrów dziennie kosi do tego limitu?
  • Odpowiedz
  • 318
W tym czasie parkside w nocy - urwa gdzie ten yebany kabel xD 3 sezon parkside u mnie jezdzi, jak nie skonczy bo deszcz czy cos to w nocy walczy xD
  • Odpowiedz
@kokos24: nie bait, rozmawiałem kiedys w sthilu i potwierdzili to, mam 12 arów trawnika pomyślałem ze wezmę robota na 8 arów i bede puszczał 2x dziennie. Nie ma opcji. Jak zrobi 8 arów to zjedzą i tyle. Jeszcze radzili dobierać zawsze o 2 ary większego robota wiec u mnie też skończyło by się na wydaniu robota na 15arow . Kupilem traktorek i tyle
  • Odpowiedz
@32cm: Ludzie to kupują i pewnie płacą jakieś abonamenty, żeby znieść limit to producent to wykorzystuje

To samo jest w nowych samochodach z klimą

Jakby konsument nie kupował to by się nikt w to nie bawił bo by się nie opłacało
  • Odpowiedz
  • 131
i to jeszczcze husqvarna

@James2000: ta firma jest bardzo anty konsumencka. Produkty nierealnie drogie, a nie są lepsze, może kiedyś były, dziś konkurencja ogromna. Za to robią wszystko, żeby naprawy/konserwacja też była droga, bo są niekompatybilni ze standardami. Chcesz nową głowicę do podkaszarki, np, taką z łatwym nawijaniem? Fajnie, ale w husqvarnie mamy gwint w drugą stronę, w innym rozmiarze. I tak ze wszystkim.

Kupiłem dwa ich produkty na początku
  • Odpowiedz
  • 8
Generalnie są różne ograniczenia, np.segway navimow pozwala zrobić mapę dostosowaną do przeznaczenia kosiarki. Model i105e przeznaczony na trawnik do 500 metrów nie zrobi mapy większej niż 600 metrów. Appka nie pozwala. Ale później kosić może cały czas 😉
  • Odpowiedz
@32cm to nie lepiej kupić zwykłą kosiarkę i mieć te 30 min spokoju dziennie przy koszeniu. Przecież to sama przyjemność wyjść z domu i mieć wszystko w dupie bo można sobie pokosić trawę
  • Odpowiedz