Aktywne Wpisy

Co byście chcieli dostać jako niebieskie paski.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.

Vermeerrr +3
Jaki film chcielibyście wymazać z pamięci i obejrzeć jeszcze raz?
#film #filmnawieczor #pytanie #pytaniedoeksperta
#film #filmnawieczor #pytanie #pytaniedoeksperta

O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.
O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze.
Może poszukaj jako tester, albo UI designer ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@karetpoker: to tak o 5 lat za późno.
Rzeczywistości nie zaklamiesz. Ludzie IT stają się odpadkiem.
- oferty pracy są zduplikowane i to absurdalnie. Masz 5 ogłoszeń do tego samego klienta na te samo stanowisko.
- jobboardy też zawyżają ogłoszenia bo dają tę samą ofertę zdalną dla każdego dużego miasta
- jako backendowiec przeglądając oferty to pamiętam może z 2-3 oferty dla juniora w ciągu pół roku. Stażu żadnego nie widziałem ale ich chyba tak nie ma
A doświadczenie które opisujesz to bardziej na stażystę a nie juniora. Junior to po prostu początkujący pracownik z jakimś tam już doświadczenie. Stażysta to osoba bez doświadczenia
@karetpoker: i teraz wyobraź sobie, że takich jak Ty są tysiące. A pewnie niemała 7część kandydatów posiada jakieś doświadczenie, co powoduje, że Twoja aplikacja jest godna co najwyżej zautomatyzowanej odpowiedzi.
@LubieSzaszylkiZLublina: teraz wszystko nazywa się czy jest AI
Taka moda
@karetpoker: Niestety ale nowi aktualnie nie są potrzebni. Branża w czasach covidu przyjęła za dużo ludzi i teraz trwa proces wyrównywania. Moja kontraktornia od ponad dwóch lat nie przyjmuje Juniorów. Rozpasanie w IT się skończyło, więcej ludzi może wypaść z rynku niż do niego wejść. Zauważam też jak na razie nieznaczny ale trend, gdzie większą wartość mają ludzie zza granicy którzy mają już