Aktywne Wpisy

waro +825
Senyszyn, polska przedstawicielka lewicy, z rozbrajającą szczerością przyznaje, że ma 6 mieszkań, bo uznaje to za najlepszą formę ulokowania własnego kapitału.
Piękne podsumowanko jak wielką patologią jest ten kraj.
#debata
Piękne podsumowanko jak wielką patologią jest ten kraj.
#debata

Farezowsky +738

O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.
O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze.
Branża obecnie nie potrzebuje nowych ludzi.
Np. Zatrudnić się w firmie X nie w dziale IT ale która ma dział IT, np. Wiśniowski w Nowym Sączu. Pogadać z ludźmi którzy są tam programistami, zapytać na co zwraca uwagę szef przy rekrutacji. Potem przez wewnętrzną rekrutacje zmieniasz dział i gotowe, sam tak zrobiłem 5 lat temu w pewnej
W 2019 zamknęło się okienko kiedy brali z ulicy.
Teraz musisz udowodnić, że naprawdę coś umiesz.
firmy rekrutują inhouse i nie potrzebują pośredników biczowników zwanych górnolotnie polskimi software housami
kolejno, frontend, kurde chłopie, dla ludzi internet to facebook, insta i góra dwa portale, co tu do roboty we froncie jest
no i junior
Dla każdego kto ma choć krzytyne sprytu
Tylko sposób w jaki k---a próbujecie ją ogarnąć to po prostu tak głupie że aż się nie mieści we łbie
Widziałem juniorów którzy są zdecydowanie lepszymi programistami niż ja kiedykolwiek będę - a siedzę w branży 15
@masterdick: i jak szukałeś pierwszej pracy bez doświadczenia to miałeś swój kanał na YouTube i osobistą markę? Xdd