Aktywne Wpisy
mkk141 +7
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o
Pracowałem/pracuje w zagranicznych firmach w Polsce (w sumie większość to zagraniczne), sam też bywam za granicą ale nie czuje się dobrze z faktu, że urodziłem się w Polsce. Wiecie, to oni (zachód) są zdobywcami świata a nie my. To oni tworzą biznesy, innowacyjne rzeczy, rozwijają technologie, są wykształceni, bogaci, pewni siebie. My tylko dla nich jesteśmy tanią siłą roboczą, montownią. To oni poza rozwijaniem światowych biznesów, są na tyle inteligentni żeby podziwiać sztukę (np. Francuzi) a my w wolnym czasie.. no cóż, alkoholizowanie się, kłócenie o polityce i praca w kołchozie u janusza. Nie rozwijamy się, nie edukujemy jako dorośli, nie szkolimy. Po prosto mentalność niewolnika i kult pracy, za to oni mają mentalność liderów świata a przynajmniej Europy.
#przegryw #przemyslenia #emigracja #praca #ue #niemcy #francja #holandia #szwajcaria #mentalnosc #blackpill #polak #stereotypy #historia #polityka #neuropa #4konserwy #europa #gospodarka #ekonomia #korpo #zarobki #inflacja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy ten "kultowy projekt" za dychę służy do czegokolwiek poza wklejaniem zanęt i past? XD
@Wszebor: nie, a co? ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim: mów za siebie, zakompleksiony ojkofobie z kompleksem niższości xD
Komentarz usunięty przez moderatora