Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracowałem/pracuje w zagranicznych firmach w Polsce (w sumie większość to zagraniczne), sam też bywam za granicą ale nie czuje się dobrze z faktu, że urodziłem się w Polsce. Wiecie, to oni (zachód) są zdobywcami świata a nie my. To oni tworzą biznesy, innowacyjne rzeczy, rozwijają technologie, są wykształceni, bogaci, pewni siebie. My tylko dla nich jesteśmy tanią siłą roboczą, montownią. To oni poza rozwijaniem światowych biznesów, są na tyle inteligentni żeby podziwiać sztukę (np. Francuzi) a my w wolnym czasie.. no cóż, alkoholizowanie się, kłócenie o polityce i praca w kołchozie u janusza. Nie rozwijamy się, nie edukujemy jako dorośli, nie szkolimy. Po prosto mentalność niewolnika i kult pracy, za to oni mają mentalność liderów świata a przynajmniej Europy.

#przegryw #przemyslenia #emigracja #praca #ue #niemcy #francja #holandia #szwajcaria #mentalnosc #blackpill #polak #stereotypy #historia #polityka #neuropa #4konserwy #europa #gospodarka #ekonomia #korpo #zarobki #inflacja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracowałem/pracuje w zagranicznych firmach w ...

źródło: 0ad739cf189af230ccf24b27ef0b82eaa8b5e670745db58d74bac0c0143949dd

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim skoro tak uważasz i nie widzisz, jak bardzo się mylisz, to wynocha stąd, przegrywie. Może znajdziesz lepsze miejsce do narzekania, zamiast wylewać swoje kompleksy na nas.
  • Odpowiedz