✨️ Obserwuj #mirkoanonim Tak sobie teraz myślę… jeśli oboje rodziców z Polski pojechałoby na wakacje do USA, matka byłaby w zaawansowanej ciąży i urodziła tam, to dziecko otrzymałoby jednocześnie polskie i amerykańskie obywatelstwo? ( ͡°͜ʖ͡°) (W Ameryce jest prawo ziemi a w Polsce prawo krwi) #emigracja #usa #polska #lifehack
@mirko_anonim: Tak, tak by było. Ale matce to nic nie zmienia. Dziecko chyba dopiero jakby było dorosłe, może wrócić do USA i ewentualnie sponsorować rodziców w kwestii green card, ale to też trwa w c--j, chyba teraz po kilkanaście lat czekają ludzie.
Tak sobie teraz myślę… jeśli oboje rodziców z Polski pojechałoby na wakacje do USA, matka byłaby w zaawansowanej ciąży i urodziła tam, to dziecko otrzymałoby jednocześnie polskie i amerykańskie obywatelstwo?
@mirko_anonim: Najpierw tę kobietę musiałoby być stać na urodzenie w USA. Bo to jest zabawa na 100k+ USD xD
Jeśli ktoś ma hajs na w-----------e na taką zachciankę, to może sobie takie obywatelstwo po prostu kupić. Elon Musk pozdrawia.
Typ zostając w Polsce pewnie by dostał max zawiasy, a teraz jest wrogiem nr 1 którego złapaniem chwali się premier kraju (XD) i pewnie jeszcze z rok lub dwa bezwzględnej odsiadki dostanie
Tak sobie teraz myślę… jeśli oboje rodziców z Polski pojechałoby na wakacje do USA, matka byłaby w zaawansowanej ciąży i urodziła tam, to dziecko otrzymałoby jednocześnie polskie i amerykańskie obywatelstwo? ( ͡° ͜ʖ ͡°) (W Ameryce jest prawo ziemi a w Polsce prawo krwi)
#emigracja #usa #polska #lifehack
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
sugerowanie że urodzenie się w 2024 w USA jest lepsze... xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Najpierw tę kobietę musiałoby być stać na urodzenie w USA. Bo to jest zabawa na 100k+ USD xD
Jeśli ktoś ma hajs na w-----------e na taką zachciankę, to może sobie takie obywatelstwo po prostu kupić. Elon Musk pozdrawia.