Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różowa kilka razy kupiła mi klocki lego na urodziny, nie miałem serca jej powiedzieć, że niezbyt interesuję się lego. Jeden zestaw ułożyliśmy razem, a reszta była trzymana w szafie w pudełku od nowości. Ostatnio przyszedł do mnie siostrzeniec, który kolekcjonuje lego i spodobały mu się moje zestawy. Jeden otworzyliśmy i ułożyliśmy razem i zobaczyłem, że ma dużą frajdę przy tym, więc oddałem mu wszystkie klocki które miałem, bo uznałem że przydają mu się bardziej niż mi.
Przez miesiąc było ok, aż różowa sprzątała szafki i zapytała gdzie są zestawy lego, które mi kupowała na urodziny. Powiedziałem, że oddałem siostrzeńcowi, a ona wpadła w szał, że nie powinienem oddawać, bo to były prezenty od niej. Nie sądziłem, że tak personalnie to odbierze, ale ja nie rozumiem tego, że nie denerwowało ją to, że te klocki leżą nieużywane w oryginalnym opakowaniu w szafie, a zdenerwowało ją gdy oddałem te klocki komuś kto będzie się przy nich dobrze bawił.

Powiedzcie mi czy zrobiłem coś złego faktycznie czy różowa przesadza?

#lego #pytanie #zwiazki #prezenty #prezent #logikarozowychpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Różowa kilka razy kupiła mi klocki lego na urodziny

@mirko_anonim: to ona po drugim, nieotwartym opakowaniu kurzącym się w szafie nie załapała aluzji, ze jednak lego nie sa twoim szczytem marzeń? xD wygląda trochę jakby różowa była typowym NPCtem, który kupuje innym prezenty takie jakie ONA chciałaby dostać, a nie jakie chciałby dostać obdarowywany. stąd może być ta przesadna reakcja, bo to tak jakbyś oddał coś na co jej zależało
  • Odpowiedz
to ona po drugim, nieotwartym opakowaniu kurzącym się w szafie nie załapała aluzji, ze jednak lego nie sa twoim szczytem marzeń? xD

@czescmampytanie: czasami coś się kurzy, bo nie ma na to czasu w danym momencie. Mi się tak kurzy jedno opakowanie puzzli, mimo że uwielbiam i czekam po prostu na dobry moment.

nie sugerując, ze nie chcesz juz dostawać lego

to się mówi jasno, a nie sugeruje. OP nie
  • Odpowiedz
w jakich wy zwiazkach zyjecie gdzie wstydzicie sie zasugerowac, ze prezent na urodziny nie pasuje xd

@Zulf: Obstawiam, że większość to w żadnym ewentualnie z panią Iręką ( ͡° ͜ʖ ͡°) Generalnie w normalnym związku ludzie się znają na tyle nie potrzebują się wstydzić zasugerować nawet bo druga osoba ich na tyle zna.
  • Odpowiedz
czasami coś się kurzy, bo nie ma na to czasu w danym momencie. Mi się tak kurzy jedno opakowanie puzzli, mimo że uwielbiam i czekam po prostu na dobry moment.

@kasiknocheinmal: jedno opakowanie puzzli, a kilka opakowań lego kupionych komuś w prezencie to duża różnica.

to się mówi jasno, a nie sugeruje.

autystyczne podejście.
  • Odpowiedz
Powiedzcie mi czy zrobiłem coś złego faktycznie czy różowa przesadza?

@mirko_anonim: Przesadza, gdyż zrobiłeś coś dobrego i oddałeś coś czego nie używasz komuś kto to bardziej doceni i może to nie właściwe słowo, ale potrzebuje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: różowa kupuje ci prezenty które ci się nie podobają i to nie pierwszy raz, ale ty nawet nie dajesz jej do zrozumienia że cię to nie interesuje? Ile wy macie lat? 12?
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal „domyśl się” to robi osoba niedojrzała emocjonalnie. Jako osoba w spektrum autyzmu to mnie wkurza nazywaniem autystycznym jakiś toksycznych czy niedojrzałych cech czy zachowań a to nie ma nic wspólnego z autyzmem….

Co do tematu to w związku trzeba się na bieżąco komunikować. Już przy pierwszym czy drugim Lego powinien op powiedzieć że dziękuje ale wolałby inne prezenty dostawać i wymienić jakieś rzeczy. Poza tym moznaby było też ustalić listę
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jezeli to byly jakies fajne zestawy, z ciekawych serii, z unikatowymi ludzikami albo elementami i kobieta kupowala Ci je rowniez jako zabezpieczenie kapitalu to jest duze prawdopodobienstwo, ze pozbyles sie ladnej kasy z przyszlosci. Napisz mniej wiecej jakie to byly sety a powiem Ci czy wkurzyla sie bezpodstawnie czy jednak miala racje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 7
Anonim (nie OP): nie zaslugujesz na taką różową ;)
szczerze? nie kazda kobieta by kupila klocki w prezencie bo sporo uwaza to za dziecinne - a tak absolutnie nie jest. jakie to były zestawy dokładnie? mozliwe ze sporo sie naszukala, bo wybor wbrew pozorom nie jest taki łatwy i dla dorosłego fana lego trzeba sie naszukac zeby kupic spoko zestaw, zglebic temat. prezentow sie nie oddaje, tym bardziej od ukochanej. dzieciak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Powiem Ci tak - ja raz kupiłem coś żonie, a potem ona oddała to swojej siostrze bo stwierdziła, że to jej NIEPOTRZEBNE. Też się #!$%@?łem, bo kupowałem prezent ŻONIE a nie jej siostrze. Sam zarobiłem tę kasę, a potem czułem się jakby ją ktoś zabrał i sam sobie użył.
  • Odpowiedz