Wpis z mikrobloga

Robię to przed oddaniem PR by nie robić pracy na darmo, by nie wyszło podczas review że jest inna koncepcja

@mirko_anonim:
Jak jest inna koncepcja i ktoś jest decyzyjny to niech łaskawie informuje przed, a nie po fakcie (wykonaniu zadania). Takie zachowania są niepoważne i świadczą o chlewie w firmie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zmienić otoczenie albo nastawienie. To drugie jest lepsze, bo działa niezależnie od firmy

boję się zwolnienia w każdej chwili.

@mirko_anonim: podbij skille, pochodź na rozmowy, zbierz poduszkę finansową.
  • Odpowiedz
Zarabiam 18k brutto, mam 6 lat doświadczenia w Javie (Spring, AWS, K8S). Jetem samodzielny.

@mirko_anonim: z takim doświadczeniem i tymi technologiami zarobisz o wiele więcej. @Saly dobrze gada, pochodź na rozmowy i zawijaj wrotki do niestresującego projektu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no mam podobny problem, czasem jest duża presja, widzę jak inne osoby się angażują i czasem wrzucają commity po 23:00, albo w soboty

w niektórych firmach chyba po prostu tak jest, sam zacząłem siedzieć wieczorami jak jest potrzeba

ale chyba rozwiązaniem jest jak inni pisali, wytrzymać ten rok, półtora na wyższych obrotach i poszukać czegoś nowego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najgorzej, wygląda to na nie radzenie sobie ze stresem. Polecam zasięgnąć porady specjalisty, bo najwyżej rok tak wytrzymasz a potem będzie wypalenie
  • Odpowiedz