Aktywne Wpisy
zawisztheblack +702
Chwalę się - pierwsze auto z salonu. W porównaniu do Grande Punto... nie ma porównania. To jak postawić obok siebie powóz konny i rakietę, zarówno pod względem osiągów jak i wyposażenia. Wiem, że to relatywnie tanie auto, ale dla mnie przeskok przeogromny. Na chwilę obecną jestem zachwycony, jako samochód na dojazdy do pracy (50km dziennie) i jeżdżenie po województwie w promieniu 150km spisuje się idealnie. Zapas mocy z fotowoltaiki sprawia, że śmigam
źródło: IMG_20250816_075032
Pobierz
WielkiNos +175
Dzień dobry. Oto przykład jak my Polacy potrafimy się zjednoczyć i działać razem kiedy trzeba. Robi wrażenie.
#sopot #polska #dzieci #czujedobrzeczlowiek #morze
#sopot #polska #dzieci #czujedobrzeczlowiek #morze
źródło: temp_file5699596488632289574
Pobierz

@mirko_anonim: Nie byloby spoko barani lbie, bylbys wyrzutkiem i odpadem, tak jak Ukraincy sa traktowani obecnie w Polsce jak zydzi w Niemczech przed 2 wojna, tak ty bys byl traktowany na zachodzie.
Witamy w erze propagandy internetowej napedzanej przez Chiny i Rosje.
@Mathas: tak, tak, do tego salwa w plecy podczas ucieczki. Skończ już te swoje urojenia.
@Yuri_Yslin: ale przecież Ukraińcom dosłownie tak zrobiono- zamknięto granice, a i paszportu nie mogą teraz wyrobić (bezprawnie zresztą).
źródło: 1B0B42ED-BA27-4C2F-9270-732B1A8847A9_w1080_h608_s
Pobierz@Yuri_Yslin: W sensie nie wierzysz że Polska w razie W zamknie granice dla mężczyzn czy o ci chodzi xD
Co do salwy w plecy to dosłownie tydzień temu zabito tak chłopaczka na Ukrainie przez wojsko, który uciekał przed rzekę
A w Polsce młodzi polacy nie są wykluczani społecznie, nie są pozbawieni rzeczy które dla ich ojców były czymś oczywistym (żona i dom), nie są traktowani jako tania siła robocza w Polskim kołhozie.
@mirko_anonim: nie ma. Płacisz podatki, one idą na armię zawodową i rakiety. Jak armia zawodowa nie daje rady i rakiety się kończą, to następuje przejęcie. Jak ktoś ginie za kawałek ziemi to źle robi.
I nie że jestem za tym by ruskie się panoszyły. Uważam, że 90% majątków oddanych kościołowi powinno się zabrać i przeznaczyć na
1. Nie mogłeś wyjechać na Zachód w czasie pokoju, granice były zamknięte
2. Nawet jeśli byś uciekł z kraju, na Zachodzie zostałbyś zamknięty w obozie czy więzieniu i traktowany jako ktoś
@yuio: no co Ty, przecież zawodowa armia jest żeby pierdzieć w koszarach do wojskowej emeryturki. Wojna? Zagrożenie? Trzeba jeździć na granicę coś robić? Mam takiego dalszego znajomego - od razu niesamowite kwękanie i ból dupska wojaków szwejków oraz rozglądanie się na boki czy może da się wcześniejszą emeryturkę bo trzeba coś robić