✨️ Obserwuj #mirkoanonim Dlaczego jako dorośłi przestaje nas cokolwiek cieszyć? Mam 30 lat i czuje jakąś pustkę i zastój w swoim życiu. Pije a-----l bo to jedyna rozrywka, która sprawia że coś się dzieje, coś zaszumi w głowie i chociaż na chwilę jest fajnie. Po alkoholu przeglądam sobie internet, patrzę co ciekawego robią inni i snuje wizje że też kiedyś podejme się ciekawych rzeczy. Nic się nie zmienia od tygodni, miesięcy, lat. Przeglądam profile starych znajomych ze szkoły, oczywiście każdy już własna rodzina, dzieci - zawsze przeżywam szok że tyle czasu już minęło i teraz to my jesteśmy pokoleniem rodziców a przecież nie tak dawno byliśmy studenciakami. Nie chciałbym się z nimi zamieniać ale nie mam planu na siebie. Teoretycznie mam trochę czasu wolnego, jakieś pieniądze, mógłbym wszystko ale praktycznie nic, bo co nowego zacznę? przecież nie cofne czasu i nie pójdę na nowe studia (gdzie jak jesteś młody to masz czas na takie eksperymenty i błędy, no i jeszcze jesteś na utrzymaniu rodziców). Próbowałem coś zmienić małymi krokami typu bieganie czy siłownia ale szybko przeszedł słomiany zapał i nawet w tym straciłem sens.
@mirko_anonim pasja. Coś co lubisz robić, a nie wymaga wysiłku aby zacząć to robić. U mnie to praca w ogrodzie, wprawy rowerowe, majsterkowanie i inne takie. Coś na pewno jest też u ciebie. Nie należy też analizować czy to ma sens, przynosi jakąś korzyść. Ma być przyjemne i lekkie. Od pasji zaczyna się życie. Poznajemy podobnych sobie ludzi, choć nawet ich nie szukamy.
@mirko_anonim: tak jak kolega @Jonn napisal. Jakas pasja czy hobby. Wiem ze to trudna sprawa, cos takiego znalezc, ja sam szybko sie nudze ale jakby najfajniej mi sie zyje jak mam jakas zajawke na cos.
@mirko_anonim: Idź na terapię ¯\(ツ)/¯ Albo kup buty do biegania za 700 zł i bądź w ciągłym ruchu, w ten sposób pozbędziesz się zastoju, wszyscy instagramowcy tak robią i cieszą się, oni przecież nie kłamią ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: bo chlejesz, jedyna pozytwna konotacja w twoim z------m zyciu to chlanie => super zabawa. R--------s sobie chemie w mozgu, rok czy dwa zajmie ci naprawa tego stanu rzeczy, przy dobrych wiatrach
@mirko_anonim: Myślę, że po prostu przedwcześnie zdziadziałeś i zbyt wcześnie przyjąłeś nihilistyczną postawę dalszej egzystencji. I moim zdaniem jeśli już przyjmiesz postawę życiową: "Nie podobam się p0lkom to over dla mnie" <- to już Twój stan depresyjny bedzie sie pogarszał.
I też sporo wykopków nie rozumie, że związek nie wygląda jak na bajkach disneya, czy jak u 16 latków w liceum.... Wręcz przeciwnie. Zaproś kiedyś na męską popijawę kolegów w
@mirko_anonim: Mam taka teorię że kiedy jesteśmy młodzi to potrafimy się cieszyć przysłowiowym byle czym ale nie potrafimy docenić(a więc i cieszyć się z) czegoś głębszego bo jest dla nas za trudne. Kiedy jesteśmy starsi to nie cieszy nas już wszystko wokół ale za to mamy więcej mądrości, wrażliwości i doświadczenia żeby sięgać po te trudniejsze rzeczy. Oczywiście wymaga to wysiłku ale polecam obejrzeć jakiś film który próbowałeś ogarną c
@mirko_anonim: a co Ci ma dać bieganie czy siłownia prócz chwilowych endorfin? Jaki masz w tym cel? Czemu nie tenis, koszykówka czy piłka nożna gdzie prócz sportu masz innych ludzi? Pijesz alko, siedzisz przed telefonem, c---a robisz z swoim życiem to się nudzisz. Chcesz pić alko? To pij w barze z znajomymi jak robili wszyscy Twoi przodkowie a nie sam w domu jak samotny przegryw. Chcesz uprawiać sport? To rób
Czemu nie tenis, koszykówka czy piłka nożna gdzie prócz sportu masz innych ludzi?
@Pickupyouart: Bo to wszystko trzeba najpierw umieć robić, a nawet piłke nie każdy facet umie dobrze kopnąć. A w bieganie, siłownie wchodzisz z marszu.
Dlaczego jako dorośłi przestaje nas cokolwiek cieszyć? Mam 30 lat i czuje jakąś pustkę i zastój w swoim życiu. Pije a-----l bo to jedyna rozrywka, która sprawia że coś się dzieje, coś zaszumi w głowie i chociaż na chwilę jest fajnie. Po alkoholu przeglądam sobie internet, patrzę co ciekawego robią inni i snuje wizje że też kiedyś podejme się ciekawych rzeczy. Nic się nie zmienia od tygodni, miesięcy, lat. Przeglądam profile starych znajomych ze szkoły, oczywiście każdy już własna rodzina, dzieci - zawsze przeżywam szok że tyle czasu już minęło i teraz to my jesteśmy pokoleniem rodziców a przecież nie tak dawno byliśmy studenciakami. Nie chciałbym się z nimi zamieniać ale nie mam planu na siebie. Teoretycznie mam trochę czasu wolnego, jakieś pieniądze, mógłbym wszystko ale praktycznie nic, bo co nowego zacznę? przecież nie cofne czasu i nie pójdę na nowe studia (gdzie jak jesteś młody to masz czas na takie eksperymenty i błędy, no i jeszcze jesteś na utrzymaniu rodziców). Próbowałem coś zmienić małymi krokami typu bieganie czy siłownia ale szybko przeszedł słomiany zapał i nawet w tym straciłem sens.
#przegryw #agepill #znajomi #wykop30plus #wykop30club #podrywajzwykopem #przegrywpo30tce #zalesie #incel #badoo #niebieskiepaski #samotnosc #depresja #tfwnogf #zwiazki #relacje #blackpill #tinder #suicidefuel #feels #zycie #s--s
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Albo kup buty do biegania za 700 zł i bądź w ciągłym ruchu, w ten sposób pozbędziesz się zastoju, wszyscy instagramowcy tak robią i cieszą się, oni przecież nie kłamią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I moim zdaniem jeśli już przyjmiesz postawę życiową: "Nie podobam się p0lkom to over dla mnie" <- to już Twój stan depresyjny bedzie sie pogarszał.
I też sporo wykopków nie rozumie, że związek nie wygląda jak na bajkach disneya, czy jak u 16 latków w liceum.... Wręcz przeciwnie. Zaproś kiedyś na męską popijawę kolegów w
Pijesz alko, siedzisz przed telefonem, c---a robisz z swoim życiem to się nudzisz. Chcesz pić alko? To pij w barze z znajomymi jak robili wszyscy Twoi przodkowie a nie sam w domu jak samotny przegryw. Chcesz uprawiać sport? To rób
kurde, jakbym czytał o sobie, z tą różnicą, że: nie piję i wiem, że chlanie to nie droga, jestem ok. 10 lat starszy i jestem gołodupcem z długami.
@Pickupyouart: Bo to wszystko trzeba najpierw umieć robić, a nawet piłke nie każdy facet umie dobrze kopnąć. A w bieganie, siłownie wchodzisz z marszu.