Wpis z mikrobloga

@b0dyload: jak ludzie mogą pracować czy grać na takim sprzęcie ( _)
Ja komputer co tydzień przecieram zewnętrznie, raz miesięcznie wewnątrz

Laptopa to raz miesięcznie dmuchałem bez odkręcania i raz na pół roku rozkręcałem, żeby to co się nie wywiało wyciągnąć
  • Odpowiedz
jak ludzie mogą pracować czy grać na takim sprzęcie ( _)

Ja komputer co tydzień przecieram zewnętrznie, raz miesięcznie wewnątrz

@MePix:

Jak tak dbasz o wnętrze laptopa to się nawet nie pytam jak dbasz o swoje wnętrze i kiedy ostatni raz robiłeś "oczyszczającą" lewatywę...
  • Odpowiedz
@b0dyload: też tak miałem kiedyś jak paliłem...do tego kot...wszystkie sprzęty raz na pół roku musiały być rozkręcane i czyszczone, po rzuceniu problem ustał
  • Odpowiedz
@MePix kurde, chciałbym się kiedyś wynudzić do tego stopnia, że co tydzień bym lapka rozkręcał i czyścił. Nie wiem, może na emeryturze, jak wypadnie tak, że moi wszyscy znajomi poumierają
  • Odpowiedz
Jak tak dbasz o wnętrze laptopa to się nawet nie pytam jak dbasz o swoje wnętrze i kiedy ostatni raz robiłeś "oczyszczającą" lewatywę...

@buont: Gdzie w zacytowanym tekście jest mowa o laptopie?

A jeżeli chcesz czepiać się, drugiej części, to powiedz mi, czy raz miesięcznie, raz na 30dni
Podniesienie laptopa, położenie go plecami do góry, i dmuchnięcie (co zajmuje nie więcej jak minutę) to tak ciężkie zajęcie?
Puszka kosztuje 12zł
  • Odpowiedz
@MePix: ja wysłałem zawsze wiatraki odkurzaczem az przeczytałem że kręcący się wiatrak produkuje prąd i można se popalić układy przez to
  • Odpowiedz
  • 0
Ejj, palę tylko efajki :o
To nie jest sprzęt z którego korzystam na codzień, przenosiłem go często w plecaku, bez dodatkowego zabezpieczenia, pełno okruchów itp.. nie był otwierany od 3 lat :o
W każdym razie, temperatura spadła, chodzi ciszej, i nie mam już dropów w FPSach ;D no tragedia.
  • Odpowiedz
@MePix: tu chodziło o budowę laptopa. jakieś dmuchanie z zewnątrz kompletnie na nic wpłynie w przypadku laptopa a może nawet zaszkodzić bo jak powietrzem rozkręcisz wentylator to można uszkodzić łożyska bo będzie kręcił się za szybko, czy jakiś tuman kurzu może zrobić zwarcie, jak w wylot powietrza pchasz po prostu ciśnienie. Na pewno nie pomoże to też wentylatorowi.

Żeby usunąć kurz trzeba go rozkręcić, co przy nowszych laptopach może być
  • Odpowiedz
@Szlasio: U mnie też, ale nie lubię widoku kurzu na PC, a ten się zbiera jak masz wentylatory na boku obudowy, które zaciągają się powietrzem z otwartego okna czy pokoju.
Mnie denerwuje nawet paproch na karcie graficznej ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz