Wpis z mikrobloga

Ja tam w życiu nie widziałem ambitnej kobiety w korpo. One mają całe życie od linijki, najpierw atencjs e szkole, musi mieć 5 bo pani kazala, bo co matka powie

Potem wszystko to samo w korpo, one nie robią za lepsze życie tylko za pochwałę na apelu

Zainteresowania też od matrycy, typu zwiedzenie 30 krajów, wystarczy się w odpowiednim miejscu zatrudnić to samo Cię wysla do 30 krajów
  • Odpowiedz
mieć 30 lat i nie myśleć o kredycie na mieszkanie tylko całe życie wynajmować, mieszkać w pokoju albo z rodzicami? I dalej pracować w takiej podstawowej pracy, nie myśleć o czymś lepszym, własnym biznesie, studiach lub kursie? Mało który się rozwija, nie mówię nawet o pracy na dwie prace by sobie uzbierać wkład własny i potem wrócić do jednej pracy a z jednej zrezygnować jak to kobiety często robią.

@mirko_anonim:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Też widziałem takich ludzi w życiu, jednak wątpie że jest proporcja że większość babeczek ciśnie w korpo a chłopy do góry brzuchem leżą. Powiedziałbym, że więcej kobiet singielek na pewno, w wwa oczywiście. Też w korpo masz fajne środowisko pracy, jak chłopy pracują też na budowach (nawet wyżej postawieni) to już ambicje spadają myśle.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: samotnych mężczyzn jest więcej niż samotnych kobiet.

Jeśli kobieta jest niegospodarna i leniwa to sobie znajdzie faceta i się pod niego podczepi i tak żyje.

Jak facet jest niegospodarny i leniwy to jest niegospodarny i leniwy i raczej nie ma możliwości podpięcia się do kogoś (no chyba że zmienią orientację).

Kobieta jest samotna z wyboru (nie licząc skrajnych wyjątków).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mi przestało się chcieć kiedy mentalność kraba pozjadała ludziom w moim otoczeniu rozumy i w efekcie jestem sam, charakterny, ale sam. 23 lvl, niebieski pasek. Praca od 13 r. ż., organizacja eventowa, były sportsmen z wynikami na skalę europejską. Ex-oskarek. Nie opłaca się starać, szczególnie w Polsce. Trzeba kombinować, kręcić, bo będziesz je*any. Niezachwiana moralność, wartość którą się kierowałem to jedno wielkie "XD". A odnośnie bab, one to rzadko
  • Odpowiedz
Przeważnie jeżeli kobieta jest singielką ok 30 lat to ma dobrą pracę w korporacji, własne mieszkanie (w 90% przypadków jest to kredyt hipoteczny), samochód, ambicje. Sporo podróżują (do 30stki to już kilkanaście krajów), wychodzą do ludzi, dbają o dietę, ćwiczą albo jakiś taniec, pole dance, twerk, siłownia itd.

@mirko_anonim: Mireczku, w tym kraju tylko 10% pracujących zarabia więcej niż 6k brutto. Większość stanowisk w korporacjach poza tymi na wysokich szczeblach
  • Odpowiedz
znam z tego powodu sporo ludzi

@mirko_anonim: argument anegdotyczny, dziękuję dobranoc, po tym można przestać traktować resztę wypowiedzi na poważnie.

Sporo podróżują (do 30stki to już kilkanaście
  • Odpowiedz