Aktywne Wpisy

kutmen2 +11
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę

Czuć już taki vibe jesieni, w ogóle słabe to lato było, raptem z 3-4 dni powyżej 30 stopni. Ci co w tym roku założyli klimę muszą być rozczarowani.

Mireczki, co wolicie? #programista15k
1. Spokojna praca na umowę 30k brutto
2. fakturka na kwotę 50-60k, ale duża presja. Mają też umowę o pracę. Na początek dają 45k na fakturę.
Kolega namawia, żebym poszedł do jego firmy. Firma duża, ma dobrą pozycję na rynku, ale jest duża rotacja. On tam pracuje 2 lata, ale niektórzy odpadają po 3 miesiącach.
Sam mówił, że z jego teamu zwolnili już 2 osoby w tym roku, bo nie dawały sobie rady. Oczywiście nie wyrzucają z dnia na dzień, ale mają tak wysoko poprzeczkę, że często ludzie sami odchodzą. Firma jest ze Stanów, ma biura w Polsce, więc można pracować z biura.
Angielskim się nie martwię, bo w obecnej firmie też mamy urzędowy język angielski, więc legnie mam poziom c1-c2.
Dodam że z takimi zarobkami bym mógł wziąć duży kredyt i spłacić w 3 lata.
#programowanie #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co wybrać
Spokojna robota na umowę 50-60k, bez presji. :P
I oczywiście netto.
źródło: 1000014598
Pobierz@WyjmijKija: Ten fragment spowodował, że nacisnąłem UOP. Po odliczeniu urlopów wychodzi 21k netto vs 30k netto(po opłaceniu zusu). Czy warto rezygnować z przywilejów UOP i lekkiej pracy 2h dziennie dla 9k? Kwestia dyskusyjna, dużo zależy od sytuacji życiowej.
Dodam, że opis brzmi znajomo i raczej nie chciałbym tam pracować.
Może tak, a może nie. Kolega pracuje 2 lata i chwali. Trzeba być dobrym.
50-60k na fakturę, ale od tego trzeba odliczyć
─────────────────────
To odpada. Nie chce pracować dla 2 firm. Czasem trzeba posiedzieć dłużej i skończy się tak że będę pracował 20h dziennie.
─────────────────────
─────────────────────
─────────────
@mirko_anonim: z perspektywy czasu widzę, że w każdej firmie (poza pierwszą w karierze) po 3-6 miesiącach wdrożenia byłbym stanie ciągnąć dwa etaty pracując średnio 8 godzin dziennie i jeszcze jakiś zapas na obijanie się. Łatwiej tak niż jedna praca z dużą presją, że dużo ludzi nie wytrzymuje 3 miesięcy.
Po rozważeniu ewentualnych możliwości zwiększenia zarobków, stwierdziłem że
@WyjmijKija: jaką ty tam jesteś konkurencją xD