Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jakich swoich racji xD mimo tego wszystkiego jak bardzo starasz się żeby twój pies nie szczekał, chodzisz z nim na terapię, leczysz go trenujesz i tak dalej. To po prostu twój pies n--------a całymi godzinami pod drzwiami od mieszkania i wszystkich w-----a.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mieszkasz w bloku, więc masz szanować ciszę i spokój innych mieszkańców. Nienawidzę ludzi takich jak ty, którzy biorą kundla i potem nie potrafią go ogarnąć, i drze to jape. Bardzo dobrze, że trafiło to do sądu i mam nadzieje, że zapłacisz wysoką karę. Brawo dla sąsiada!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zapłać odszkodowanie i przeprowadź się do domu w jakieś odległości od sąsiadów. Nikomu nie życzę psa ujadajacego w bloku. W to, że nie szczeka nie wierzę, każdy psiarz mówi, że jego pies mało szczeka. Przyzwyczaiłeś się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przecież Ty nie masz tu żadnej racji, Twoj pies psuje życie innym mieszkańcom i nie potrafisz na nim zapanować. U mnie to była krótka piłka, wychodzilem, poczekalem chwile za drzwiami jak tylko piszczał, nawet nie szczekał to wracałem go za to o--------c i się nauczył.
  • Odpowiedz
@Klepajro: P---------e o Szopenie, nie może ciągle i uciążliwie zakłócać spokoju i już.

@mirko_anonim Pies do oddania - poszukaj mu dobrego domu. Ewentualnie jak Ci bardzo zależy to ogarnij przeprowadzkę do domu jednorodzinnego. Nie możesz stawiać miłości do pieska ponad prawa sąsiadów i tak jak wyżej pisali, ludzie mają w dupie to co robisz żeby problem rozwiązać ich interesuje cisza.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Kiedyś mieszkałem w bloku i szczekające psy to był dramat. Nie ważne czy szczekał tylko 10 minut raz na godzinę, choć zdarzały się takie, które ujadały ponad 8 godzin. Katorga.
Dźwięk szczekania w swoim lokalu niósł się po klatce jakbyś walił prętem po kratach.
Także, nic nie wybronisz, wina jest twoja, nikogo nie będzie obchodzić, że coś robisz skoro pies wciąż szczeka.
Takie ryzyko brania psa do bloku.
Powinien być
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To ci napiszę, jako ktoś kto przerabiał temat z pchlarzem sąsiada, policja ani administracja nic ci nie zrobią, za samo szczekanie psa nikt cię z domu nie wyrzuci, psa też ci nie uśpią, ale jeżeli trafiłeś na ogarniętego, niebiednego i upartego sąsiada to będziesz tracił finansowo, będziesz dostawał upomnienia, mandaty (jeżeli nie trafisz na mega pro psich policjantów w rejonie) a przede wszystkim jeżeli on zbierze te nagrania to
  • Odpowiedz