Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +66
Kobieta wymusza na mnie bym z nią chodził spać o 23:00, ale ja z kolei jako programista jestem przyzwyczajony siedzieć tak sobie do 00:30 w nocy. Mam pracę zdalną i wstaję sobie o 8:30. Wczoraj miałem akcje że musiałem się z nią położyć spać, gdy usnęła to wymknąłem się z pokoju xD No i siedzę sobie, a ta mi wlazła jak macocha do pokoju z ryjem czemu nie śpię. C-----o się z
Kopytnik_1 +126
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #tinder #s-x #blackpill #polska #bekazrozowychpaskow
Jak myślicie, czy bogaty Włoch spotyka się z nią, bo marzy mu się związek z tą dziewczyną, czy po prostu chce ją puknąć, a po czasie jak mu się znudzi, zamieni ją na inną, głupiutką dziewczynę z Europy Wschodniej?
Jak myślicie, czy bogaty Włoch spotyka się z nią, bo marzy mu się związek z tą dziewczyną, czy po prostu chce ją puknąć, a po czasie jak mu się znudzi, zamieni ją na inną, głupiutką dziewczynę z Europy Wschodniej?
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #kurnikiinwestycyjne #przemysleniazdupy
Realia:
Podaż mieszkań nieustannie rosła, w 2022 roku wybudowaliśmy 3x więcej mieszkań niż przewidywano w artykule, tylko w latach 2021, 2022, 2023 wybudowanych zostało ponad 693 tys mieszkań, co powinno pozwolić zasypać dziurę podażową.
Ceny: ATH.
@whoru: Są jeszcze 10 letnie obligacje indeksowane inflacją, które można kupić nie wychodząc z domu i klikając w kąkuter. Mnie zaskakuje, że to mimo wszystko nie aż tak popularne. Amerykanie np. nie mają takiego luksusu, żeby każdy obywatel miał prosty dostęp do bondów ze stałym i pewnym zwrotem.
@whoru: No większość pokoleń ostatnich literek alfabetu XD Taki lvl 22 to jest za pan brat z apkami do tradingu, niekoniecznie spekulacyjnie. Myślę właśnie, że ten ruch jaki mamy dzisiaj wynika z tego, że pokolenie z kasą, taki lvl 50+, nie ogarnia nawet swojej apki bankowej - ale to już ostatnia taka grupa.
Obecnie też możesz kupić taniej mieszkanie na wsi, w mniejszej miejscowości, ale tam nie kupujesz.
Do tego pieniądze tracą na wartości, a nieruchomość utrzymuje wartość
@whoru: Jak są młodzi to spekulują na krypto, ale za 15 lat pewnie będą lokowali oszczędności w ETF. To jest kwestia przyzwyczajeń i umiejętności, no i to jest zupełnie inna grupa niż dzisiejsi janusze, którzy mają problem nawet z uruchomieniem Blika.
@whoru: A czy spekulacja nie jest formą inwestowania?
- nic nie robią a zarabia
- jak coś będzie dla dzieci
- "samo się spłaca"
Przez to nikt za bardzo nie kalkuluje zwrotu z takiej inwestycji. Bo przecież wynajmowanie się opłaca - nic nie robisz a 2 koła wpada
Przecież to chyba już każdy wie, że domy będą sprzedawane za bezcen w odległościach większych niż 100 km od dużych miast.
@mickpl: i to rozumiem uratuje kraj jak zamiast jeden fliper wynajmować mieszkanie drugiemu fliperowi to jeden obywatel będzie robił na odsetki inflacjyjne od obligacji drugiego?
Rozumiem że uważasz że to oprocentowanie obligacji to z nieba spada?
@Szmaragdyn: że spekulujac na giełdzie na ideksach sztucznie pompujesz ceny np ropy albo pszenicy (zakładając że sobie taki walor wybrałeś).