Wpis z mikrobloga

Za godzinke wyprawa do lidla, musze pamietac zeby smieci wziac wyrzucic bo sie caly worek uzbieral
I trzeba pomyslec co ja chce na obiad, moze jakies mieso bedzie na promocji to kupie i z ryzem zjem
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@1X6D nie wiesz co zjeść? Służę radą. Kurczaka 500g-1kg, ryż basmati, sos sojowy, imbir, czosnek i cytryna/limonka. Do tego możesz kupić cały worek mrozonej mieszanki chińskiej, który styknie ci nawet na 2 obiady. Kroisz kurczaka na małe paski, smażysz bez niczego na łyżce oleju. Gotujesz ryż. Do kurczaka dodajesz 200ml sosu sojowego i 200 ml wody. Dodajesz starty imbir, przeciśnięty czosnek i sok z połowy cytryny i mozesz dla smaku dodac
  • Odpowiedz
@1X6D co wy macie z tym niemieckim Lidlem, mam bekę z lidlowcow kupującym niemieckie śmieci i przez to dowartosciowujacych swoje kompleksy społeczne i aspiracje bycia kimś więcej, kim nigdy nie będą
  • Odpowiedz
via Android
  • 76
@kannabis jo ja chce byc bogatym niemcem i sie flexowac niemieckimi bulkami, a jak bede chcial byc portugalskim zebrakiem to pojde do zasyfionej paletami biedronki i se kupie biedronkowa cole.

XD na twoj tok myslenia
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Adammik bedzie ryz z warzywkami i mieskiem mielonym z szynki. Ogolnie mialem ochote na kotlety schabowe, ale jak sobie pomyslalem ile roboty bedzie to odpuscilem i poszedlem na latwizne xD

Milego dnia rowniez dla Ciebie! :D
  • Odpowiedz
@JerryManson: i jak to gęstnieje? Nie mogę sobie tego wyobrazić. To bardziej chyba zupa niż sos?

Brzmi jak sos teryaki, ale ja zawsze dodaję mąkę kukurydzianą, żeby to zagęścić

Ja jeszcze zamiast cukru dodaję miód, trochę octu ryżowego, do posypania sezam i szczypiorek, no ale to juz pewnie wedle uznania.
  • Odpowiedz
@1X6D: też miałam takie dylematy, co zjeść, ale odkąd planuje posiłki na tydzień/dwa do przodu, to już nie mam. Łatwiej zrobić zakupy, bo nie trzeba latać do sklepu codziennie (i kupować przy okazji zbędnych rzeczy). Mniej jedzenia się marnuje i jako konsekwencja jest taniej. Polecam :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@isomalta u mnie planowanie sie nie sprawdzi, gotuje tylko w weekendy bo na tygodniu mi sie nie chce/nie ma czasu, czesto tez apetytu nie mam
  • Odpowiedz