Aktywne Wpisy
jmuhha +26
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
Moseva +339
Jestem przekonana że dla tych czerepów, którzy recenzują produkty w internecie od razu po otrzymaniu paczki jest przewidziany specjalny krąg w piekle ᕦ(òóˇ)ᕤ
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Po pierwsze, na studiach zdobędziecie wiedzę, której nigdy sami byście nie tknęli, a znacznie poszerzy ona wasze horyzonty. Algorytmy, struktury danych, assembler i to jak poszczególne instrukcje są zaimplementowane, sygnały/kodowanie, bebechy systemów operacyjnych, sieci itd. Pokażcie mi samouka, który rozumie te wszystkie rzeczy.
Zaraz jakiś samouk albo juniorek wyskoczy i napisze, że przecież to nigdy mu się nie przyda. Odpowiadam, tobie nie, bo jesteś samoukiem, którego nikt nie traktuje poważnie i dostajesz adekwatne zadania.
Po drugie, znalezienie stażu, mając status studenta to fraszka w porównaniu do tego co muszą przechodzić osoby bez studiów.
Po trzecie, nawet gdy będziecie mieć już to pierwsze doświadczenie za sobą i zaczniecie szukać kolejnej pracy, to uświadomicie sobie, że większość poważnych ofert, gdzie ludzie zajmują się czymś bardziej zaawansowanym, niż zmiana odcienia zieleni na przycisku w waszej przeglądarce, wymaga studiów. Brak studiów to odcięcie się od bardzo dużej liczby stanowisk, które zmieniają świat.
Dla komentujących, pamiętajcie, że wyjątek potwierdza regułę.
#programowanie #programista15k #pracait #studbaza
A studia? Gates rzucił :)
Ale czego się spodziewasz, 95% tutaj skomli, bo nie mają chaty czy panny, ale mają za to wiedzę, jak inni powinni postępować, aby mieć dobrze w życiu
Ja na przykład mogę stwierdzić że trzej najbardziej ogarnięci programiści jakich poznałem z wykształcenia byli fizykami, a nie informatykami.
To twój prywatny problem, a nie braku studiów.
iks de
jak
@cordianss: Pokaż mi osobę po studiach, która rozumie te rzeczy...
To że na studiach było coś wspomniane liźnięte tematem to nie znaczy że już się to rozumie. Osobiście sam musiałem ostro dokształcać się z algorytmów bo to co było na studiach to był jakiś żart i nawet codility bym z tym materiałem nie przeszedł. A z sieci i asemblera mimo że miałem to na studiach to nadal wiem tyle że wiem że coś takiego jest. Pierwszy lepszy junior admin samouk lub po bootcampie by mnie pewnie w tych tematach zjadł.
Co do studiów - był w branży taki okres że dropouci czy "samouki" (zazwyczaj goście co studia kończyli ale na innym kierunku bo zwyczajnie coś ich interesowało, a że kodzili od dziecka to Informatyka wydawała się nudna) byli przeważnie lepszymi wymataczami niż ludzie po studiach bo to byli Ci legendarni ludzie z pasją. Nie było wtedy Scruma, Project Managerów po polonistyce czy bodyleasingów (co to kurwa za słowo) po latach doświadczenia z
@cordianss: z 99% pewnoscia moge stwierdzic, ze zarabiasz na reke przynajmniej 2x mniej niz ja. Jezeli cie to satysfakcjonuje to ok.
Dodam tylko, że w końcu zaczęto doceniać pracowników którzy potrafią się dostosować. Obserwuje to już tak od 1.5 roku.
Nawet ITIL 4 sie nauczylem xD
@damienbudzik: Spłycając temat frontendu do zmiany kolorków wykazujesz się dokładnie takim samym poziomem ignorancji jak ludzie, których opisujesz.
@OddajButa123: Wg mnie to p---------e najczęściej słyszy się od managerów, którzy sami maja minimum 1 kierunek, a często kilka + podyplomowki, a niejeden i MBA. Ale tobie się będą mądrzyć, ze
Ale jeżeli ktoś chce tworzyć projekty na własną rękę, zarządzać zespołami, lub po prostu nie zajmować się wyłącznie programowaniem