Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( _)
jmuhha - Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz k...

źródło: 1000009416

Pobierz
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha

Ale

przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( _)

Wypraszam sobie. Nie mam studiów a zarabiam troszkę więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 616
@jmuhha: to się myśli i bierze gości z jakiegoś miasta powiatowego, oni dojeżdżają, ale mają dużo lepsze stawki. Ja na samych meblach do kuchni zaoszczędziłem tak u stolarzy 10tys, wybierając gościa nie z wrocka, tylko z powiatowego kilkadziesiąt km obok
  • Odpowiedz
@jmuhha: czasami jak im się nie chce to dają cenę za którą rzucą coś wygodniejszego, żeby zrobić u Ciebie. Parę razy miałam do czynienia z cenami z d--y i jak zaczynałam drążyć temat to się okazywało, że robota kłopotliwa, albo daleko i korki no ale “za tyle się u pani pojawię”.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Popytaj innych fachowców, pewnie koniec końców znajdziesz o połowę taniej. I nie słuchaj tych którzy mówią że cena=jakość, w budowlance nawet pijany/naćpany kiep z rokiem doświadczenia jako pomocnik rzuca takie stawki- bo budownictwo to jedyny obok kierowcy zawód gdzie z iq 20 można sensownie zarobić, więc każdy próbuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jmuhha: Zbierałeś kilka ofert czy tylko jedną? Możliwe że liczą na traf ze na Jelenia trafili. To są stawki grubo przesadzone. Na wiosnę zbierałem wyceny (Gdańsk) - za dwie łazienki (7m i 2,5m) (od stanu deweloperskiego "pod klucz") miałem wyceny miedzy 13 a 18k. Za gładzie cena z metra ściany 30zł. Oczywiście wszystkie materiały po mojej stronie. Oczywiście były wyceny i trochę poniżej tego co podałem, i powyżej, natomiast skrajne
  • Odpowiedz
@jmuhha: Ja mam świeże wyceny na budowę garażu z zeszłego tygodnia - za robotę X mam rozrzut od 40 tys. PLN do 78 tys. PLN - oni z p---y wyciągają te kwoty zależnie od tego co im przyjdzie do łba. Oczywiście ani kwota x, ani 2x nie ma nic wspólnego z wartością kosztorysową która wynosi 0,5-0,7x.

Jeden kretyn to sprawdzał ile kosztuje rm^2 stropu - znalazł że powiedzmy 300 PLN
  • Odpowiedz
ja p------e człowieku- robola … weź kur*a trochę szacunku.

@dextress: chyba się nigdy nei budowałeś ani nie robiłeś remontu skoro z szacunkiem do nich chcesz. Ja też zaczynałem budowę pełen wzniosłych ideałów że to przecież tacy sami ludzie jak ja i da się z nimi normalnie i z szacunkiem dogadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tam nikt nie liczył tego, ile to powinno kosztować. Majster sobie po prostu wymyslił. Stereotyp mówiący o tym, że robole to ciemniaki, nie wział sie z nikąd...

Po prostu trzeba się trochę przemęczyć i poprosić o wycenę inną ekipę. Rożnica może być ogromna. Nie zdziwiłbym sie, gdyby sięgała nawet 50%
  • Odpowiedz